​POGOSTA VPRAŠANJA

1. KAJ POMENIJO IZRAZI PARFUM, PARFUMSKA VODA, TOALETNA VODA IN KOLONJSKA VODA?

Parfum vsebuje 15-30 % esence (dišavnih sestavin), eau de parfum oz. parfumska voda  8-15 %, eau de toilette oz. toaletna voda 4-8 %, eau de cologne oz. kolonjska voda pa 3-5 %. Navedeni odstotki veljajo za 70-90 % alkohol (pogosto etanol).

2. KAJ JE TESTER?

TESTER ima enako sestavo kot dišava/izdelek v standardni različici, uporablja pa se predvsem za testiranje.

Bistvene razlike med testerji in dišavami v standardni različici:

-  VONJ je identičen kot pri standardni različici.
-  CENA je v večini primerov nižja in zato ugodnejša za vas.
-  EMBALAŽA - v večini primerov je dišava zapakirana v rjavo ali belo kartonsko embalažo brez celofana, v nekaterih primerih pa izdelek ni zapakiran v embalažo (samo steklenička). Kot darilo je tester manj primeren.
-  ​STEKLENIČKA je načeloma enaka standardni različici. V nekaterih primerih testerji nimajo pokrovčka na razpršilcu, ali pa nimajo enakih zgornjih elementov stekleničke (raznorazni dodatki).

Tester izdelka ni namenjen osebni uporabi, temveč zgolj prodaji za namen testiranja samega izdelka.

3. SO VAŠE DIŠAVE ORIGINALNE?

Vse naše dišave so ORIGINALNE! Zahvaljujoč neposredni poti do končnega kupca (brez vmesnih posrednikov) in dejstvu, da smo spletna parfumerija, vam lahko ponudimo izdelke po tako ugodnih cenah.

4. KAKO IZBRATI PRAVO DIŠAVO?

To je odvisno predvsem od posameznikovega okusa. Nikoli ne izberite dišave na osnovi vzorca; parfum ali podoben izdelek, ki ga apliciramo na vatirano palčko, v pokrovček parfuma ipd., se na zraku razdiši, zato se vonj zagotovo ne ujema z originalno dišavo zapakirano v embalaži.

5. KAKO DOLGO JE PARFUM UPORABEN IN KAKO PREPOZNAMO, DA JE S PARFUMOM NEKAJ NAROBE?

Po odprtju so dišave uporabne 3 do 5 let. Vendar je to odvisno od same dišave -  nekateri parfumi so lahko uporabni tudi 10 let ali več. Če steklenička dišave ni izpostavljena direktni sončni svetlobi in temperaturi nad 20°C, bo dišava uporabna dlje časa kot običajno. Dišava, kjer opazimo spremembo barve (po navadi temnejši odtenek okoli pokrovčka), je običajno star. Tudi kisli in smolnati vonji dišav ali podobnih izdelkov signalizirajo, da je njihov čas na vaši parfumski kredenci žal potekel.

6. KAKŠNI SO STROŠKI DOSTAVE IN KDO DOSTAVLJA PAKETE?

Strošek dostave je 3,9 €. Strošek poštnine ni odvisen od količine naročenih izdelkov. Ob nakupu nad 79 € je poštnina BREZPLAČNA.

V primeru plačila po povzetju se vam dodatno zaračuna strošek v višini 0,6 € (ne glede na znesek naročila).

Izdelke bomo dostavili na naslov katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku preko dostavne službe GLS.

Paket vam lahko kurir dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko vam ga dostavijo na drug naslov, če vam trenutno tako bolj ustreza, lahko pa ga pusti v Parcel Shop poslovalnici, kjer ga z osebnim dokumentom in s številko paketa prevzamete sami.

*Od 1. 4. 2019 se zaračunavajo dodatni stroški ob dostavi v paketno trgovino PETROL. Če je paket odposlan z odkupnino (po povzetju), stranka za prevzem paketa plača 1,5 €. Če je paket brez odkupnine (plačilo po predračunu, PayPal, kreditne kartice), stranka plača 0,45 € za prevzem paketa. 

Če boste imeli kakšne težave z dostavo, nam pišite na info@spleticna.si.

7. ALI JE PLAČILO S KREDITNIMI KARTICAMI VARNO?

Nakup s plačilno kartico je varen, saj Ujeda d.o.o. skrbi za tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Poskrbljeno je za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami, ki se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.

8.  ZAKAJ IMAM TEŽAVE S PLAČILOM S PLAČILNO KARTICO?

S 1. 1. 2021 so v skladu z direktivo EU o plačilnih storitvah (PSD2) pričela veljati nova pravila na področju varnega spletnega plačevanja. Sprememba prinaša dodatne mehanizme, ki služijo vaši varnosti za večjo zaščito vaših podatkov, prav tako pa zmanjšuje možnosti za zlorabo spletnih plačil in nakupov. 

V sklopu novih pravil je prišlo do sprememb na področju potrjevanja spletnih nakupov kupca. Način potrjevanja vaše plačilne kartice je odvisen od banke oziroma drugega ponudnika (npr. potrjevanje prek aplikacije na vašem mobilnem telefonu ...), zato vam svetujemo, da se v primeru težav pri plačevanju naročil z naše spletne strani, obrnete na vašo banko.

Če plačilo s plačilno kartico ni bilo uspešno, lahko spremenimo način plačila vašega naročila na po povzetju ali prek predračuna. Pišite nam na: info@spleticna.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 777 41 53.

9. KAKO LAHKO PLAČAM NAROČILO?

Nakup preko Spleticna.si je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.

Omogočamo naslednje načine plačila:

-  Plačilo po povzetju

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov preko dostavne službe GLS, katerega ste navedli ob registraciji oz. ob nakupnem postopku. Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico.  V primeru plačila ob dostavi na dom (plačilo po povzetju) se strošek poveča za 0,6 €.

-  Plačilo preko UPN naloga (po predračunu)

Po naročilu se na naslov kupca pošlje UPN nalog, ki ga kupec lahko plača na pošti ali banki. Po vplačilu naloga se kupcu pošlje izdelek in račun.

-  Plačilo s kreditno kartico Mastercard, Visa, Activa, DINERS CLUB

Slovenski uporabniki Diners Club kartic lahko opravijo nakup na www.spleticna.si v enkratnem znesku ali na obroke. Nakup na obroke izvedejo zelo enostavno ob oddaji naročila preko spleta. Nakupi na obroke potekajo hitro in enostavno brez dodatne dokumentacije. V zadnjem koraku oddaje naročila morate le izbrati plačilo s kreditno kartico Diners Club in število obrokov (2– 6 obrokov). Natančnim izračun obrokov se vam odpre pri izbiri načina plačila. Nakup od 2 do največ 6 obrokov se zaračuna 5,1 % obrestna mera od zneska nakupa.

Glavne prednosti

- hitro in preprosto

- brez dodatne dokumentacije

Opombe: odobritev nakupa na obroke ureja izdajatelj kreditne kartice DINERS.

-  Plačilo preko sistema PayPal

10. ČE NAROČIM DANES, KDAJ BO PAKET PRI MENI?

Spletična.si se trudi, da vse pakete čim prej odpošlje.

Naročilo bo dostavljeno v roku 2-3 delovnih dneh, v kolikor je naročilo oddano v ponedeljek do 11. ure, od torka do petka do 13. ure. Med vikendi in prazniki NI dostave.

Do podaljšanja časa dostave lahko pride zaradi izrednih razmer, na katere nimamo vpliva (nesreče, razmere na cestah, prazniki, napake, napačno zapisani naslovi ...).

11. KAJ STORITI, ČE IZDELKI PRISPEJO POŠKODOVANI?

V primeru, da prejmete poškodovane izdelke, nam to sporočite na info@spleticna.si. Napišite podatke o naročilu, kateri izdelki so bili poškodovani in nam pošljite fotografijo poškodovanega paketa in izdelkov. Ko prejmemo vaše sporočilo, bomo skupaj poiskali ustrezno rešitev.

12. KAKO LAHKO IZKORISTIM PROMOCIJSKO KODO ZA POPUST?

PROMO KODO vpišite v 1. koraku košarice vašega naročila. Izgleda tako:

Obvezno kliknite na »POTRDI POPUST«, saj vam v nasprotnem primeru kode ne bo sprejelo. Če bi slučajno prišlo do kakšne težave, nam to sporočite na info@spleticna.si ali nam v opombe zapišite, da ste imeli težave ob samem vnosu kode.

Pri naročilu lahko izkoristite le ENO kodo za popust (akcije se izključujejo).

*Kode za popust NE veljajo na FOREO izdelke.

13. LAHKO DOBIM ORIGINAL RAČUN?

Seveda lahko, v opombe naročila nam zapišite NAZIV in DAVČNO ŠTEVILKO podjetja.

14. KAJ ČE MI IZDELEK NI VŠEČ? GA LAHKO VRNEM?

Pišite nam na info@spleticna.si v roku 14 dni od prejema paketa, sporočili vam bomo vse podatke za postopek vrnitve, če je ta mogoča.

Več pa si lahko preberete v Splošnih pogojih (15., 16. in 17. točka).

15. ALI PRODAJATE E-DARILNE BONE?

DA! Pri nas lahko kupite E-darilne bone.

PREDNOSTI E-darilnega bona na Spleticna.si

- Izbirate lahko med 4 E-darilnimi boni v vrednosti od 10 € do 100 €.
- E-darilni bon je veljaven do 6 mesecev od datuma nakupa.
- Ni vam potrebno čakati na E-darilni bon, saj takoj po uspešno opravljenem plačilu, KODO E-darilnega bona prejmete na vaš e-mail naslov.
- E-darilni bon in njegovo kodo lahko izkoristite takoj po nakupu E-darilnega bona.
- Ne plačate poštnine in embalaže, temveč le vrednost E-darilnega bona.

POGOJI nakupa E-darilnega bona:
- E-darilni bon lahko kupite kot katerikoli drug izdelek v spletni trgovini Spletična.si (veljajo enaki pogoji poslovanja).
- E-darilnega bona NE morete kupiti z drugimi izdelki, opraviti morate ločen nakup.
- E-darilni bon lahko plačate le prek spleta s kreditno kartico, PayPal-om ali po predračunu.
- OPOZORILO: E-darilni bon ne morete kupiti s KODO popusta.
- Naenkrat lahko kupite več E-darilnih bonov (po opravljenem nakupu, darilnih bonov ne moremo združiti v en darilni bon). 
- Veljavnost je 6 mesecev od datuma nakupa. Veljavnost E-darilnega bona se NE more podaljšati.
- V primeru, da E-darilni bon ni več veljaven, kupec ni upravičen do povračila za neuporabljen E-darilni bon.

UPORABA darilnega bona:
- Pri naročilu upoštevajte, da je skupna cena izdelkov višja od vrednosti E-darilnega bona.
- E-darilni bon lahko uporabite le enkrat.
- E-darilnega bona ni mogoče zamenjati za denar.
- E-darilnega bona v naročilu ne morete uporabiti skupaj s katero drugo kodo za popust (ker sistem tega ne omogoča). Če želite koristiti E-darilni bon IN kodo za popust, to zapišite v opombe v 3. koraku košarice ali nas kontaktirajte na info@spleticna.si.

16. SEM NAGRAJENEC/NAGRAJENKA VAŠE NAGRADNE IGRE NA FACEBOOKU/INSTAGRAMU. KATERE PODATKE VAM MORAM POSLATI?

Za pošiljanje nagrade nagrajencu/nagrajenki naše nagradne igre na Facebook-u ali Instagram-u, potrebujemo naslednje podatke: ime, priimek, naslov in telefonsko številko.
V primeru, da vrednost nagrade presega 42 €, nam morate za prejem nagrade poslati še vašo davčno številko.*

Zavezujemo se, da bomo vaše podatke uporabili IZKLJUČNO za pošiljanje nagrade.

*Pojasnilo: Dobitki v nagradni igri so obdavčeni, če njihova vrednost presega 42 €. V tem primeru se izračuna akontacija dohodnine in se plača po stopnji 25 % od vrednosti dobitka. V primeru, da se davek obračuna - vrednost nagrade presega 42 €, mora nagrajenec za pošiljanje nagrade poslati svoje podatke, vključno z davčno številko.
Več si lahko preberete na spletni strani Finančne uprave TUKAJ.

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.