❤️ Pošiljamo ljubezen!
- 20 % popust nad 79 € ➜ Koda: LOVE20
- 10 % popust nad 39 € ➜ Koda: LOVE10

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

POSLOVITE SE OD STARE KOZMETIKE

18.03.19 1373x prebrano

Je lahko kozmetika nevarna za nas? Seveda, vendar le, če je njen rok pretečen in jo še vedno uporabljamo. Takšno kozmetiko brez pomisleka zavrzite. Vas zanima katere vrste kozmetike lahko uporabljate več let in katere se morate znebiti že po treh mesecih? Berite naprej ...

DeliteJe lahko kozmetika nevarna za nas? Seveda, vendar le, če je njen rok pretečen in jo še vedno uporabljamo. Takšno kozmetiko brez pomisleka zavrzite. Vas zanima katere vrste kozmetike lahko uporabljate več let in katere se morate znebiti že po treh mesecih? Berite naprej ...

Kozmetični izdelki se različno shranjujejo, imajo različna navodila za uporabo in čas uporabe. Zato je pomembno, da vemo, katere izdelke lahko uporabljamo več let in katere le nekaj mesecev.

 

PARFUMI

Če svoj priljubljen parfum shranjujete v temnem in suhem prostoru, stran od vročine ali mraza, bo dišava obstojna več let. Parfumi, ki vsebujejo parfum so uporabni nekje 5 let. Če so pravilno shranjeni, jih običajno lahko uporabljate tudi dlje. Drugače je s toaletnimi in kolonjskimi vodicami, ki imajo večjo vsebnost vode, zato se njihov vonj hitreje spreminja. Če je vonj spremenjen, tega parfuma ne uporabljajte več.

 

IZDELKI ZA TELO, LASE ...

Izdelki za lase in telo so uporabni kar nekaj časa. Običajno je njihov rok uporabe 1 do 3 leta po odprtju. Vse kar morate storiti, da jim podaljšate uporabnost je, da skrbno čistite stekleničko in izdelek dobro zaprete. Če opazite, da sta barva in tekstura izdelka spremenjena, izdelek takoj zavrzite.

IZJEME:
Geli za prhanje → uporabni do 1 leta po odprtju.
Pilingi in olja za telo → uporabni do 1 leta po odprtju.

 

DEKORATIVNA KOZMETIKA

V to skupino spadajo izdelki, ki se najhitreje pokvarijo in jih je potrebno menjati pogosteje. Pri tekočih pudrih, senčilih za oči, korektorjih, pudrih v prahu, maskarah je NUJNO potrebno upoštevati čas uporabe po odprtju. Prav tako je potrebno čistiti, ali še boljše menjati, kozmetične torbice, saj se tudi tam nahajajo bakterije.

UPORABNOST:
Senčila za oči → uporabni 6 do 12 mesecev po odprtju.
Puder, bronzer, korektor ipd., ki se nanaša s čopičem → max. 12 mesecev po odprtju.
Puder, bronzer, korektor ipd., ki se nanaša s prsti ali neposredno na obraz → max. 6 mesecev po odprtju.
Maskara → max. 3 mesece po odprtju.
Šminka → do enega leta po odprtju.

 

ČOPIČI, GOBICE IN OSTALI PRIPOMOČKI ZA LIČENJE

Prav tako je potrebno omeniti menjavanje in čiščenje čopičev, gobic in ostalih pripomočkov za ličenje, saj se na njih hitro naberejo umazanija in bakterije. Priporočljivo je čiščenje po vsaki uporabi, če pa spadate med tiste, ki za to nimajo časa (ali se jim preprosto ne ljubi), jih očistite vsaj enkrat na mesec. Najlažje je umivanje z gelom za čiščenje obraza ali blagim šamponom. Čopiči naj se po umivanju sušijo čez noč.

Pomembno je, da kupujte manjše količine kvalitetne kozmetike, saj se boste le tako izognili nepotrebnemu zapravljanju.

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Zimska nega obraza: navlažite kožo z maskami za obraz
Lepotni nasveti

Zimska nega obraza: navlažite kožo z maskami za obraz

Naša koža potrebuje vlago vse dni v letu, ne glede na to, ali je zunaj sije sonce ali pada sneg. Maske za obraz so najbolj intenziven in najhitrejši način za navlažitev kože. V zadnjih letih pa so trg preplavile maske za obraz v robčku za enkratno uporabo. Zakaj bi jo morali uporabljati (predvsem v zimskih mesecih), katere so najboljše in kakšne blagodejne učinke prinašajo, boste izvedeli v nadaljevanju.

Preberi več
TOP 5 lepotnih trendov za leto 2023
Lepotni nasveti

TOP 5 lepotnih trendov za leto 2023

Novo leto pomeni nov začetek. Novi začetki pa v modnem in lepotnem svetu prinašajo tudi nove trende. Kateri lepotni trendi nas čakajo v novem letu, si preberite v nadaljevanju.

Preberi več
Spletična.si

Prijava