Politika zasebnosti in piškotki

Zagotavljanje zasebnosti

Ta izjava o zasebnosti definira kako podjetje Ujeda d.o.o. uporablja in ščiti informacije, ki jih dajete Spletična.si - parfumi in kozmetika ob uporabi te spletne strani. Podjetje Ujeda d.o.o. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. V kolikor vas prosimo za kakršnekoli informacije na podlagi katerih se vas lahko identificira tekom uporabe te strani, vam zagotavljamo, da bodo le te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti. Podjetje Ujeda d.o.o.  lahko občasno spremeni vsebinsko nadgradnjo te strani. Naprošamo vas, da občasno preverite stran, da se prepričate, da se strinjate z vsemi spremembami.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov

Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi Ujeda d.o.o. uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne strani spleticna.si. Podjetje Ujeda d.o.o. mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami. 

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko e-maila vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo. 

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

 • IP naslov
 • ime in priimek
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
 • telefonska številka
 • e-mail naslov
 • čas in datum registracije
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino
 • piškotki (Seznam piškotkov)

Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov. 

Podjetje Ujeda d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani Spletična.si - parfumi in kozmetika in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Ujeda d.o.o. lahko podatke poreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi GLS Slovenia bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Ujeda d.o.o., Loke pri Zagorju 14b, 1412 Kisovec zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Ujeda d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših informacij. Z namenom, da se prepreči neavtoriziran dostop ali razkritje, smo sprejeli ustrezne fizične, elektronske in upravljalske procedure za varno shranjanje in varovanje informacije, ki jih zbiramo preko spleta. 

Zaupanje zahvaljujoč visokim varnostnim standarom

Spletna stran spleticna.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Omenjena tehnologija zagotavlja najučinkovitejšo zaščito, ki jo uporabljajo tudi najuspešnejše banke, da bi zaščitile vse spletne bančne podatke. Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se nahaja na dnu vrstice stanja vašega brskalnika. 

Certifikata CERTIFIED SHOP® in EMOTA pa označujeta varno spletno nakupovanje – v celotni Evropski Uniji! Preveri tukaj >

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na e-mail naslov info@spleticna.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-mailu ali navadni pošti.  Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljene, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika. Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali pa vam sporoči, ko obiščete specifično spletno stran. Piškotki dovoljujejo, da se aplikacije odzivajo glede na vaše individualne zahteve. Aplikacija lahko prikroji svoje operacije glede na vaše potrebe, želje z zbiranjem in hranjenjem informacij o vaših preferencah.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljane. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema.

Celostno, nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem da nam omogoijo spremljanje katere strani smatrate, da so zanimive in katere niso. Piškotek nam v nobemen primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge  informacije o vas, kot do tistih, ki ste jih delili z nami. Lahko se odločite za sprejetje ali zavrnitev piškotkov. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, a vi lahko večinoma spremenite nastavitve brskalnika, da zavrnepiškotke, v kolikor to želite. To pa lahko povzroči, da izkoristite vse prednosti posamezne strani.

Povezave do drugi strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Če katerokoli izmed teh povezav kliknete, da zapustite našo stran, vedite, da nimamo nobene kontrole nad to drugo stranjo in za njih ne veljajo naši pravilniki zasebnosti. Njihovi lastni pravilniki o zasebnosti bodo veljali za vaše osebne podatke, ki se lahko razlikujejo od naših pravilnikov. Zato tudi nismo odgovorni, za kakršnokoli zaščito zasebnosti glede kakršnikoli informacij, ki jih boste delili tekom obiska zunanje strani in zato tudi niso del te izjave o zagotavljanju zasebnosti. Pozivamo vas, da pazljivo preverite in si ogledate njihovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti. Ker se sklicujemo na spletne strani naših zaupanja vrednih poslovnih partnerjev, smo prepričani, da je njihova zaščita osebnih podatkov zadostna. Če imate kakršnakoli vprašanja, morate slediti informacijam na njihovi spletni strani.

Vaš nadzor nad osebnimi podatki

Lahko se odločite za prepoved zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov na naslednji način:

 • kadarkoli vas sistem prosi za vnos informacij v formo na spletni strani, poglejte na polje, ki ga lahko izberete, da onemogočite zbiranje informacij s strani kogarkoli za zbiranje kakršnihkoli informacij za marketinške potrebe.
 • če ste predhodno privolili v uporabo vaših osebnih informacij za potrebe direktnega trženja, to lahko spremenite kadarkoli s tem, da nam pošljete pismo ali e-mail  na info@spleticna.si
 • Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, distribuirali ali posojali tretjim osebam brez vašega privoljenja ali če nam tako nalaga zakon. Vaše osebne podatke lahko uporabimo le v promocijske namene tretjih strank, za katere smatramo, da vam bodo zanimive, v kolikor nam sporočite, da bi vas to zanimalo.
 • Kadarkoli lahko zahtevate tudi podrobnosti glede osebnih informacij, ki jih o vas hranimo po Aktu o zaščiti podatkov 1998. Storitev je plačljiva. Če bi radi kopijo informacij, ki jih o vas hranimo nam prosim pišite na Ujeda d.o.o., Loke pri Zagorju 14b, 1412 Kisovec.

Če mislite, da so katerekoli informacije, ki jih imamo o vas zbrane nepravilne alinepopolne, nam prosim pišite ali preko elektronske pošte sporočite, kolikor hitro je to mogoče, na zgornji naslov. Kakršnekoli nepravilne informacije bomo poskusili popraviti v najkrajšem možnem času.

Seznam piškotkov, ki jih zbiramo

Spodnji seznam predstavlja piškotke, ki jih zbiramo in informacije, ki so v njih shranjene.

COOKIE name  -   COOKIE Description

 • _utma
 • _utmb
 • _utmc
 • _utmz    

Ti piškotki so uporabljeni za zbiranje informacij o različnih načinih uporabe strani s strani uporabnikov, kar uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Piškotki shranjujejo informacije o številu obiskovalcev, ki obiščejo posamezno stran in od kod so ti uporabniki prišli ter spletnih straneh, ki so jih obiskali.

Preverite Googlovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti

CART    Asociacija z vašo spletno košarico.
CATEGORY_INFO    Shranjuje informacije o kategoriji na strani, kar omogoča, hitrejše prikazovanje strani.
COMPARE    Izdelki, ki jih imate v seznamu za primerjavo izdelkov.
CURRENCY    Vaša izbrana valuta.
CUSTOMER    Enkriptirana verzija vašega uporabniškega ID, ki se uporablja v trgovini.
CUSTOMER_AUTH    Indikator, ki zagotavlja informacije o vaši trenutni prijavi na strani.
CUSTOMER_INFO    Enkriptirana verzija uporabniške skupine, ki ji pripadate..
CUSTOMER_SEGMENT_IDS    Segment ID stranke.
EXTERNAL_NO_CACHE    Zastavica, ki indicira ali je predpomnenje izklopljeno ali ne.
FRONTEND    ID seje na strežniku.
GUEST-VIEW    Dovoljuje gostom, da urejajo svoj vrstni red.
LAST_CATEGORY    Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.
LAST_PRODUCT    Zadnji ogledan izdelek.
NEWMESSAGE    Indicira, ali je bilo prejeto novo sporočilo.
NO_CACHE    Indicira, ali je dovoljena uporaba predpomnilnika.
PERSISTENT_SHOPPING_CART    Povezava na informacijo o vaši košarici in zgodovini ogledov, v kolikor ste to zahtevali od strani.
POLL    ID anket v katerih ste nedavno glasovali.
POLLN    Informacije o anketah, v katerih ste nedavno glasovali.
RECENTLYCOMPARED    Izdelki, ki ste jih nedavno primerjali.
STF    Informacije o izdelkih, ki ste jih poslali preko elektronske pošte prijateljem.
STORE    Pogled trgovine in jezik, ki ste si ga izbrali.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE    Podatek, da uporabnik dovoljuje uporabo piškotkov.
VIEWED_PRODUCT_IDS    Izdelki, ki ste si jih nedavno ogledali.
WISHLIST    Enkriptiran seznam izdelkov dodan v vaš seznam želja.
WISHLIST_CNT    Število izdelkov v vašem seznamu želja

 

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Posodobljeno: 22. maj 2018

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.