Spleticna.si praznuje 13. rojstni dan 🎈

- 15 % nad 55 € ➝ Koda: BDAY15
- 5 % nad 15 € ➝ Koda: BDAY5

LIČENJE GLEDE NA BARVO LAS

22 7

Ste nežna blondinka, očarljiva črnolaska ali čutna rdečelaska? Imate namen v bližnji prihodnosti radikalno spremeniti barvo svojih las? Za vsako od vas smo pripravili nekaj enostavnih nasvetov kako se pravilno naličiti in čemu se raje v velikem loku izogniti.

 

Nasveti za sladke blondinke

Ko kdo omeni ličenje in blond lase, se nam pred očmi nariše modra klasika, ki jo je v mladih letih zagotovo vsaka od nas prebrala v reviji za dekleta. Ste vse do sedaj uporabljale modra senčila? Znebite se jih kar najhitreje! Ne bojte se poseči po veselih pastelnih odtenkih, npr. rožnati, zgornje veke pa ne pozabite poudariti s črnim črtalom za oči.

Je za vas črna barva preveč trda in izrazita? Posezite po manj izrazitih rjavih ali sivih črtalih za oči. Rdečilo izberite takšno, ki bo dodalo obrazu iskrico in zaradi katere bo vaša koža zažarela – posezite po bež ali nežni rožnati barvi.

 

Ličenje po meri rdečelask

Ognjenim lasem najbolj pristajajo zelena senčila za veke, vendar ne morete zgrešiti niti z bež ali olivnimi odtenki. Zahvaljujoč rdečim lasem bo vaša koža dajala optično toplejši učinek, zato lahko rdečilo izpustite. Na splošno bodo za vas čisto dovolj manj izraziti odtenki dekorativne kozmetike.

Če se vaša koža ponaša s pegicami na obrazu, potem je čas, da dojamete njihovo lepoto in se jih ne sramujte ter jih ne poskušate skrivati pod ličili. Za ustnice uporabljajte oranžne šminke ali pa jih mirne vesti kar izpustite. 

 

Čutno ličenje za rjavolaske

Če se vaša glava ponaša z bujno kostanjasto grivo, vam bodo najbolj pristajale tople barve – svetlo do temno rjave, rdeče, idealne pa so za vas senčene oči. Ne bojte se tudi pri dnevnem ličenju poseči po bolj drznem odtenku šminke. Svetlejši koži dodajte malo življenja s pomočjo izrazitega rdečila. Skrivni as v vašem rokavu bodo metalna senčila za veke.

 

Ličenje za lepotice s črnimi lasmi

Če je kvaliteten puder splošno znan kot najbolj pomembna osnova pri ličenju, potem za vas to velja dvojno. Največ časa zato posvetite izbiri pravega odtenka, saj se s tem izognete neuglednemu prehodu med vratom in obrazom.

Kar se tiče senčil za veke, se vam ni treba bati bolj izrazitih odtenkov. Ve si to lahko dovolite. Če želite doseči zares “vau” učinek, ustvarite čutno dimljeno senčenje, uporabite rdečo šminko in moški vam bodo padali k nogam.

 

Imate lastne preizkušene trike za ličenje? Delite jih z nami.

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.