Spleticna.si praznuje 13. rojstni dan 🎈

- 15 % nad 55 € ➝ Koda: BDAY15
- 5 % nad 15 € ➝ Koda: BDAY5

Kako podaljšati obstojnost dišave

3 9

Dišave so mali luksuz, ki odražajo vašo osebnost in privlačijo pozornost ljudi v vaši okolici. V kolikor ste našli svojo pravo dišavo potem zagotovo želite, da se na vaši koži zadrži čez cel dan. Velikokrat se žal zgodi, da dišava že čez nekaj ur popolnoma izgine z vaše kože. To se lahko zgodi tudi pri dragih dišavah luksuznih znamk. Preverite naše nasvete in izvedeli boste kako podaljšati obstojnost vaše dišave.

PODLAGA ZA PARFUM

Tako kot pri ličenju tudi pri nanašanju dišave potrebujete odlično podlago, da bi bila dišava dlje časa obstojna na vaši koži. Dišave se vsekakor dlje časa obdržijo na negovani, navlaženi koži, hitreje pa izginejo s suhe kože. Mnoge znamke zato izdajo celotno linijo z istim vonjem, kjer najdemo gel za prhanje, losjon za telo, toaletno in parfumsko vodo. Kot popolna podlaga za parfum je vsekakor mleko za telo ali vazelin na mestih kjer nanašate dišavo. Tanek sloj vazelina ali mleka za telo na sebe odlično veže kemijsko sestavo kvalitetnih dišav in tako podlajša obstojnost same dišave.

PRAVO MESTO ZA NANOS PARFUMA

Pomembne so točke kjer je zaznati srčni utrip in to so tudi najboljša mesta za nanos parfuma: zapestje, dekolte, vrat, področje za ušesi, za koleni, pod komolci. Vaša koža tu proizvaja večjo toploto, kar poveča tudi obstojnost vaše dišave.

PRAVI ČAS ZA NANOS PARFUMA

Najbolje je, da takoj po tuširanju vašo kožo navlažite in nanesete dišavo na vaše telo še preden se oblečete.

NE DRGNITE

Drgnjenje povzroči razpad molekul v parfumu, kar je glavni razlog, da se vonja parfuma že zelo kmalu ne zazna več.

PRAVILNO SHRANJEVANJE PARFUMA

Pravilno shranjevanje parfuma je izrednega pomena. Parfuma ne hranite na vlažnem, toplem mestu ali neposredno na soncu. Ti trije dejavniki negativno vplivajo na obstojnost parfuma in njegovo prvotno kakovost. Sicer je čudovita steklenička res prekrasen okras na vaši polici, vendar je za sam parfum bolje če ga hranite v njegovi škatlici, na sobni temperaturi v temnem prostoru.

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.