❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

Kako prepoznati ponarejeno dišavo?

11.05.20 21012x prebrano

Vse več ljudi zanima, kako so lahko cene izdelkov na spletu tako nizke, predvsem pa ali gre za originalne izdelke. Preberite si spodnje nasvete, kako lahko enostavno prepoznate ponaredek.

DeliteTudi na Spletični velikokrat prejmemo vprašanje ali prodajamo samo originalne izdelke. Lahko vam zagotovimo, da so!

V članku vam bomo prikazali fotografije, ki nam ji je poslala stranka. Na Spletični je kupila dišavo, ki je originalna, pri drugem trgovcu pa dišavo, ki je bila ponarejena.

Podali pa vam bomo tudi uporabne nasvete, kako lahko enostavno prepoznate ponaredek.


KAKO PREPOZNAMO PONAREDEK DIŠAVE?

1. CENA

Ena izmed najbolj pogostih pokazateljev, da gre za ponaredek, je cena. To pomeni, da nikakor ni original, če je na primer Giorgio Armani dišava na voljo po 10 €. Te nerazumno nizke cene nakazujejo, da je s ponudbo nekaj hudo narobe. V primeru, da proizvajalec dišave pravi, da je dišava tako zelo poceni zato, ker ni v originalni embalaži - nikar ne nasedajte.

Zakaj so potem na Spleticna.si parfumi veliko cenejši od fizičnih prodajaln?

Dišave in kozmetika so preko spleta lahko veliko cenejši zaradi več razlogov:

- ni fizične prodajalne (ni najemnin);

- število zaposlenih (kot tudi strošek) je mnogo manjši kot v fizičnih prodajalnah;

- manjši stroški vzdrževanja spletne prodaje;

- večja prilagodljivost trgu.

Vse to so glavni razlogi, da si lahko spletna trgovina zaradi zgoraj naštetih manjših stroškov privošči tudi precej nižje cene. Denar se porabi izključno za malo število zaposlenih, nabavo izdelkov, skladiščenje in vzdrževanje spletne prodajalne. Veliko manj stalnih in velikih stroškov, v primerjavi s fizičnimi trgovinami. Poleg vsega spletnim prodajalnam ni potrebno jemati velike količine zaloge in jo nato prodajati. Marveč se lahko zaloga sproti dobavlja in tako je strošek na produkt veliko manjši. Saj vemo - zaloga je mrtev kapital.


2. Embalaža

Originalni izdelek je lepo zapakiran, kjer je navedena tudi serijska številka, opozorila, sestavine, navedba proizvajalca ... Če vsega tega ne najdete, je dobro razmisliti, ali gre za ponaredek. Zgodi se tudi, da je ponaredek rahlo drugačnega odtenka, mogoče ima rahlo drugačno pisavo, obliko ... Spodaj je primer ponaredka.


3. Vonj

Neoriginalni parfumi navadno takoj v stiku s kožo izločijo zelo veliko alkohola, katerega tudi zavonjamo. Tega ne sme biti. Parfum ne sme dražiti sluznice. Obstojnost ni vedno le kvaliteta. Pomembno je tudi dejstvo, kakšen je vaš pH kože, ki se skozi leta spreminja. Parfum ne sme dišati ves čas enako, saj se mora njegov vonj skozi čas razvijati.


4. Koncentracija parfuma

Pozorni bodite na to, da imajo parfumi veliko večjo koncentracijo kot toaletne vode. Parfumi se ne smejo hitro razdišati, medtem, ko so nekatere toaletne vodice precej manj obstojne.


PREVERJANJE IZDELKOV NA SPLETU

Velikokrat prejmemo sporočila, da je stranka preverila kodo, odtisnjeno na dnu stekleničke, na spletu in ne ve, če je izdelek res originalen, saj je izdelek star ali ga stran sploh ne najde.

Najprej želimo poudariti, da tovrstne spletne strani NISO zanesljive, saj NISO povezane s proizvajalci kozmetike in dišav ter NISO avtorizirane s strani proizvajalcev.

Preverjanje na teh spletnih straneh tako ni zanesljivo in vam ne da pravilnih informacij in podatkov. Če želite kakršnokoli informacijo o izdelku, se raje obrnite direktno na prodajalca.


ZAKAJ JE BOLJE NAKUPOVATI V SLOVENSKIH SPLETNIH TRGOVINAH?

Vsi dobro vemo, da se na spletu pojavlja ogromno lažnih spletnih prodajaln, kjer nam samo skušajo pobrati podatke kreditne kartice ter nenazadnje denar. 

Nakupovanje preko spletne trgovine, ki ima jasno določene splošne pogoje, načine plačila, varstvo osebnih podatkov, je zaradi tega veliko bolj varnejše. Vseeno pred nakupom preverite, za katero podjetje gre. Nakupovanje preko slovenskih spletnih trgovin je veliko lažje že zaradi komunikacije v primeru vprašanj, pomoči in nenazadnje v primeru težav. Če se vam kaj 'zalomi' pri tujih spletnih trgovinah, to po navadi privede do komunikacijskih težav, kar pa je lahko velika ovira, saj želite naročen izdelek oziroma vračilo denarja. Nakupovanje na slovenskih spletnih trgovinah pa ne omogoča zgolj ugodnih nakupov, marveč tudi primeren servis, ki si ga zagotovo zasluži vsak kupec.

Kakorkoli že, upamo, da smo vam s člankom dobro razložili glavne prednosti spletne prodaje in zakaj so izdelki ugodnejši. Zaupajte trgovcem, ki imajo vse podatke napisane na spletni strani - vključno s splošnimi pogoji, pogoji plačila in kdo pravzaprav so. Le tako boste naredili prvi korak do dobre kupčije preko spleta.

Vaša Spletična 


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Zimska nega obraza: navlažite kožo z maskami za obraz
Lepotni nasveti

Zimska nega obraza: navlažite kožo z maskami za obraz

Naša koža potrebuje vlago vse dni v letu, ne glede na to, ali je zunaj sije sonce ali pada sneg. Maske za obraz so najbolj intenziven in najhitrejši način za navlažitev kože. V zadnjih letih pa so trg preplavile maske za obraz v robčku za enkratno uporabo. Zakaj bi jo morali uporabljati (predvsem v zimskih mesecih), katere so najboljše in kakšne blagodejne učinke prinašajo, boste izvedeli v nadaljevanju.

Preberi več
Spletična.si

Prijava