❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Poznate razliko med BB in CC kremo?

19.04.21 7446x prebrano

Topli dnevi so že skoraj tukaj in vse težje je na obrazu nositi težka ličila (predvsem puder). Ste že slišali za BB in CC kreme? Veste kakšne so razlike med njimi in zakaj bi jih v toplejših mesecih morali uporabljati namesto tekočega pudra?

DeliteGlavne prednosti BB in CC krem je to, da so multifunkcionalne, saj združujejo lastnosti vlažilne kreme, tekočega pudra in korektorja. Hkrati pa še negujejo kožo in prekrivajo nepravilnosti.

BB kreme (beauty or blemish balm) so odlična alternativa težkim tekočim pudrom v vročih dneh. Če nimate večjih nepravilnosti na koži, ki jih želite prekriti,  lahko BB kreme uporabljate skozi celo leto. Tekstura je lažja kot pri tekočem pudru, vendar so kreme slabše prekrivne. Kožo vlažijo, jo ščitijo pred UV žarki in imajo večinoma anti-age učinek, zato ni čudno, da so vsako leto bolj popularne. Zaradi visoke koncentracije vlažilnih sestavin, BB kreme dajejo naraven, sijoč efekt na koži, zato niso idealne za mastno kožo, vendar jo lahko vedno matirate z matirnimi pudri v prahu. Priporočamo za vse tipe kože.

Največja pomankljivost BB krem je izjemno omejena izbira odtenkov. Izdelki so večinoma le v 2 (light/medium in medium/dark) ali 3 odtenkih (light, medium in dark).


CC kreme (colour correcting) so bolj prekrivne kot BB kreme, vendar je njihova glavna sposobnost to, da izboljšajo ten kože, saj vsebujejo pigmente, ki nevtralizirajo barvo kože (rdečico, pigmentacije, podočnjake itd.), zgladijo kožo, jo globinsko vlažijo in umirjajo draženje kože. Večinoma vsebujejo tudi vitamine, ki kožo nahranijo in negujejo. Odlična izbira so za suho kožo, saj jo vlažijo in gladijo, in ženskam v srednjih letih. Nekatere kreme imajo srednjo prekrivnost, zato so idealne za tiste z večjimi nepravilnostmi na koži.

RAZLIKE MED BB IN CC KREMO

- BB kreme so bolj poznane in tudi lažje dostopne na trgu.

- BB kreme so bolj primerne za najstnike.

- CC kreme imajo vse negovalne lastnosti BB kreme, vendar bolj prekrivajo nepravilnosti na koži.

- CC kreme so bolj primerne za mastno kožo, saj ne vsebujejo olja (za razliko od BB kreme).

- CC kreme so bolj primerne ženskam v srednjih letih, BB kreme pa priporočajo vsem starostnim skupinam.


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinova darila za vsak žep
Blog

Valentinova darila za vsak žep

Kaj podariti osebi, ki vam pomeni ves svet, osebi, ki vam pričara nasmeh na obraz tudi v najtežjih dneh, osebi, s katero je vsak dan ljubezenska pesem s srečnim koncem? Predstavljamo vam ideje za valentinova darila za čisto vsak žep. Verjamemo, da boste med našimi idejami našli tisto popolno darilo za svojo najdražjo osebo.

Preberi več
Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava