- 5 % ob nakupu dišav nad 49 € | - 10 % ob nakupu izdelkov za lase nad 49 € | - 15 % ob nakupu ličil nad 49 € 💄
Koda: SPLETICNA

Poznate razliko med BB in CC kremo?

19 4

Topli dnevi so že skoraj tukaj in vse težje je na obrazu nositi težka ličila (predvsem puder). Če tudi v toplejših mesecih ne morete brez njega, obstajajo alternative s katerimi boste dobili vse, kar vam daje puder. Ste že slišali za BB in CC kreme? Veste kakšne so razlike med njimi in zakaj bi jih morali uporabljati namesto tekočega pudra? Odgovore na ta vprašanja boste našli v tem članku.

Glavne prednosti BB in CC krem je to, da so multifunkcionalne, saj združujejo lastnosti vlažilne kreme, tekočega pudra in korektorja. Hkrati pa še negujejo kožo in prekrivajo nepravilnosti.

BB kreme (beauty or blemish balm) so odlična alternativa težkim tekočim pudrom v vročih dneh. Če nimate večjih nepravilnosti na koži, ki jih želite prekriti,  lahko BB kreme uporabljate skozi celo leto. Tekstura je lažja kot pri tekočem pudru, vendar so kreme slabše prekrivne. Kožo vlažijo, jo ščitijo pred UV žarki in imajo večinoma anti-age učinek, zato ni čudno, da so vsako leto bolj popularne. Zaradi visoke koncentracije vlažilnih sestavin, BB kreme dajejo naraven, sijoč efekt na koži, zato niso idealne za mastno kožo, vendar jo lahko vedno matirate z matirnimi pudri v prahu. Priporočamo za vse tipe kože.

Največja pomankljivost BB krem je izjemno omejena izbira odtenkov. Izdelki so večinoma le v 2 (light/medium in medium/dark) ali 3 odtenkih (light, medium in dark).


CC kreme (colour correcting) so bolj prekrivne kot BB kreme, vendar je njihova glavna sposobnost to, da izboljšajo ten kože, saj vsebujejo pigmente, ki nevtralizirajo barvo kože (rdečico, pigmentacije, podočnjake itd.), zgladijo kožo, jo globinsko vlažijo in umirjajo draženje kože. Večinoma vsebujejo tudi vitamine, ki kožo nahranijo in negujejo. Odlična izbira so za suho kožo, saj jo vlažijo in gladijo, in ženskam v srednjih letih. Nekatere kreme imajo srednjo prekrivnost, zato so idealne za tiste z večjimi nepravilnostmi na koži.

RAZLIKE MED BB IN CC KREMO

- BB kreme so bolj poznane in tudi lažje dostopne na trgu.

- BB kreme so bolj primerne za najstnike.

- CC kreme imajo vse negovalne lastnosti BB kreme, vendar bolj prekrivajo nepravilnosti na koži.

- CC kreme so bolj primerne za mastno kožo, saj ne vsebujejo olja (za razliko od BB kreme).

- CC kreme so bolj primerne ženskam v srednjih letih, BB kreme pa priporočajo vsem starostnim skupinam.


Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.