Ekskluzivno! 🎅 25 % popust nad 150 € ➝ Koda: BOZICEK25

16 % popust nad 59 € ➝ Koda: MIKLAVZ16
12 % popust nad 39 € ➝ Koda: MIKLAVZ12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

KAKO KUPITI DIŠAVO PREK SPLETA?

10.01.22 2666x prebrano

Kupovanje dišav je lahko, ne da bi vedeli kakšne so, zelo riskantno. Dišava je za vas lahko premočna, prelahka, presveža ali preveč začinjena. Če pa se vseeno želite spustiti v avanturo "nakup dišave prek spleta", imamo za vas nekaj napotkov.

DeliteModa določa izbor dišav, zato je vse manj tistih, ki so zvesti le eni dišavi. Normalno je, da skozi leta menjate dišave in jih vsakodnevno prilagajate svojemu počutju in vremenu. Vendar je kupovanje dišav prek spleta, ne da bi vedeli kakšne so, zelo riskantno. Dišava je za vas lahko premočna, prelahka, presveža ali preveč začinjena. Če pa se vseeno želite spustiti v avanturo "nakup dišave prek spleta", imamo za vas nekaj napotkov. 

Za lažji nakup prek spleta se morate najprej vprašati kakšne note dišav so vam všeč. Sveže, cvetlične, sladke, orientalske ali začinjene? V nadaljevanju vam bomo predstavili vse note dišav, ki jih morate poznati. 


ZLATA PRAVILA NAKUPA DIŠAV PREK SPLETA

RAZMISLITE, KAKŠNE DIŠAVE SO VAM VŠEČ ...

Ko veste kakšne dišave so vam najbolj všeč, se izbor zmanjša na eno ali dve skupini dišav. 

Pravijo, da so nam najbolj privlačni partnerji, ki dišijo povsem drugače od nas. Torej morate izbrati dišavo, ki je povsem drugačna od dišave vašega partnerja. ;)


BERITE OCENE DIŠAV

Nekateri ljudje imajo res dar za opisovanje dišav in njihovih not. V veliko pomoč pri izbiri dišave vam bodo ocene, kjer so zapisani podatki v katerem letnem času nositi dišavo, kako hitro se razdiši, katere so tiste note, ki se jih na koži najbolj voha itd. 


POGLEJTE KAKŠNE NOTE IMA DIŠAVA

Največ o tem kakšna je dišava boste izvedeli s pogledom na note dišave. 

Vrhnje ali zgornje note so tiste, s katerimi pridemo v stik neposredno po nanosu parfuma. Na koži se obdržijo le nekaj minut preden izhlapijo in po navadi gre za sadne ali sladke vonje.
Srednje ali srčne note imenujemo tudi srce parfuma. Najpogosteje se prav v njih skriva značilni karakter parfuma, ki je lahko lesni, začimbni, cvetlični, sadni itd. Srednje note se na koži obdržijo nekaj ur, odvisno od jakosti parfuma.
Spodnje ali bazne note parfuma ostanejo na koži najdlje, lahko tudi do 24 ur. Gre za globlje vonje, ki jih pogosto sestavljajo vanilija, les, začimbe, sandalovina ali ambra in jih zavohamo šele po približno pol ure.


KAKO PO NOTAH PREPOZNATI ZA KAKŠNO DIŠAVO GRE

Dišave se glede na svojo sestavo delijo v t. i. olfaktorne družine oz. skupine. Tovrstna kategorizacija nam lahko pomaga pri izbiri dišav, saj vsakemu posamezniku večinoma ustrezajo dišave iz iste olfaktorne družine.

Dišave imajo izredno kompleksno sestavo, vendar večinoma temeljijo na določenem akordu, ki določa njegovo skupino. S pomočjo ostalih akordov jih lahko razdelimo tudi v podskupine. Obstaja več različnih razdelitev, v grobem pa se dišave delijo v nekaj glavnih skupin. Glede na prevladujoče note ločimo cvetne, začimbne, lesne, sadne in sveže vonje. Opojni cvetlični vonji se podajo romantičnim in nežnim, bogati začimbni vonji pristajajo čutnim zapeljivkam, lesni samozavestnim in elegantnim ženskam, sadne dišave so najbolj primerne za igrive in optimistične ženske, sveži vonji pa za spontane ljubiteljice narave. Moške dišave se delijo le na začimbne, lesne in sveže. V zadnjih letih so najbolj priljubljeni sveži oz. začimbno-sveži vonji.

Glede na najnovejše metode razvrščanja so parfumi razdeljeni v šest glavnih skupin s podskupinami:
- cvetne dišave,
- orientalske dišave,
- chypre dišave,
- fougère dišave,
- citrusne dišave.
- sivka dišave,
+ mošusne note.

Več si lahko preberete TUKAJ.


VPRAŠAJTE PRODAJALCE

Izobraženi prodajalci vam bodo, na podlagi vaših želja, pomagali izbrati dišave iz različnih skupin not. Vendar vam nihče ne more zagotovo povedati, kako bo dišava reagirala na vaši koži in katere note se bodo najbolj vonjale. Isti parfum lahko na dveh osebah diši popolnoma različno. Vse je odvisno od vašega pH-ja kože, saj je od njega odvisno kako se bodo note razdišale.

Kakšne vrste dišav poznamo in za koga so primerne si lahko preberete TUKAJ.


Običajno so dišave v večjih stekleničkah bolj ugodne, vendar če niste prepričani, kako dišava diši na vaši koži, raje vzemite manjše pakiranje, saj boste tako porabili manj denarja. Za preizkuševanje dišav so popolni darilni seti, ki vsebujejo več manjših dišav. To je super način, da preizkusite več dišav in se nato odločite za nakup večjih stekleničk.

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Najlepša darila za svetega Miklavža
Blog

Najlepša darila za svetega Miklavža

Začel se je najlepši čas v letu! Navdušenje okoli lučk, okraskov, božičnih vonjav in piškotov lahko pokvari le ena stvar – skrb za praznična darila. Sveti Miklavž trka na naša vrata, pa tudi Božiček bo kmalu obiskal naše domove in pustil darila pod smrečico. Kaj podariti za Miklavža, izveste v nadaljevanju, kmalu pa vam svetujemo tudi o božičnih darilih.

Preberi več
Kaj je Črni petek in zakaj je obnorel svet?
Lepotni nasveti

Kaj je Črni petek in zakaj je obnorel svet?

Pred nami je najbolj nor dan (teden) v letu. Dan, ko iščemo največje popuste in najnižje cene. Da pa ne boste izgubljali ur in ur z iskanjem največjih popustov, smo to storili mi namesto vas. Želimo vam olajšati in pospešiti nakupovanje dišav in kozmetičnih izdelkov, zato smo na enem mestu povzeli najboljše ponudbe za Črni petek na Spleticna.si, ki jih, verjemite nam, ne želite zamuditi! ;)

Preberi več
Spletična.si

Prijava