- 5 % ob nakupu dišav nad 49 € | - 10 % ob nakupu izdelkov za lase nad 49 € | - 15 % ob nakupu ličil nad 49 € 💄
Koda: SPLETICNA

Kako najti popolno rdečo šminko zase?

12 4

Rdeča šminka je večna klasika, ki ima kultni status v svetu ličenja in kozmetike. Vsaki ženski doda glamuroznost in samozavest, v sekundi pa lahko spremeni dnevni make-up v večernega. Rdeča šminka je res nepogrešljiv kos kozmetike, ki ne sme manjkati v vaši torbici za ličenje.

VENDAR se, kljub temu da je res čudovita, izjemno malo žensk odloča za nošenje rdeče šminke. Morda zato, ker je ne znamo "nositi", ker še nismo našle popolnega odtenka zase, se nam zdi, da nam porumeni zobe ali ne odgovarja našemu tenu kože.

Da boste lažje našli popoln odtenek zase, smo za vas pripravili nekaj napotkov.

KAKO IZBRATI RDEČO ŠMINKO ZA USTNICE?

IZBOR GLEDE NA BARVO LAS

Pri izbiri rdeče šminke naj vas vodi naslednje vodilo:

- Če imate svetle lase, uporabljajte svetle odtenke šminke.
- Če imate temne lase (rjavi in črni), uporabljajte temne odtenke šminke.
- Rdečelaskam najbolj pristajajo svetlo rdeči toni.


IZBOR GLEDE NA ODTENEK TeNA IN PODTONA KOŽE

 

Tudi pri izbiri šminke glede na ten kože se držite podobnih smernih kot pri laseh: če imate svetel ten kože (rožnati ali nevtralni toni), vam bodo bolj pristajali hladni, modri toni rdeče šminke. Toplejšim tenom kože pa bodo bolj pristajali topli, oranžni toni šminke.

 

Vas zanima, kako prepoznati kakšne podtone ima šminka? Odtenki, ki izgledajo toplo, sončno in oranžno pripadajo toplim odtenkom. Tiste šminke, ki izgledajo bolj hladno in z rahlo modrim pridihom, spadajo k hladnim odtenkom.

 

  • Svetla polt – toplemu podtonu kože bodo pristajale šminke rdeče koralne barve in barve hladnih odtenkov. Hladnemu podtonu kože pa bodo najbolj pristajali odtenki v barvi maline.
  • Srednje temna polt – tistim s toplim podtonom kože bodo najbolj pristajale šminke v oranžnih tonih. Hladnemu podtonu pa bodo pristajale rdeče šminke v odtenku rdečega vina.
  • Temna/olivna polt – toplemu podtonu bodo najbolj pristajale šminke v temnih rjavih odtenkih, tistim s hladnim podtonom pa šminke v barvi slive in barvi temnega rdečega vina.

 

Če ne veste kako prepoznati kakšen podton kože imate, poglejte žile na vašem zapestju. Če so žile bolj modre barve, imate hladen podton. Če pa so bolj zelene barve, imate topel podton. Šminke, ki vsebujejo srebrni pigment pristajajo tistim s hladnim podtonom, tiste z zlatim pigmentom pa vsem s toplim podtonom.

Če se vam zdi, da je barva nekje vmes, imate nevtralen podton in vam pristajajo prav vse barve.

 

NASVETI:

✅ Če imate rumenkaste odtenke zob, izberite šminko s hladnim tonom, saj bodo v vaši zobje izgledali bolj beli.
✅ Če imate bele zobe, bodo topli, koralni odtenki super izbira za vas, saj jih boste tako še bolj poudarili.
 

NE TESTIRAJTE šmink na zapestju, ker je odtenek kože na roki drugačen od barve tena na obrazu.
Najboljše je šminko preizkustiti na ustnicah, vendar v drogerijah to ni priporočljivo. Šminko lahko zato preizkusite na konici prsta, saj je tam preplet krvnih žil takšen, da ustvarja odtenek kože, ki je najbolj podoben tistemu na ustnicah.

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.