❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Novo leto, novi izdelki

04.01.22 587x prebrano

Novo leto kar kliče po spremembah, tako v naših navadah, kot pri naših stvareh, kozmetiki in dišavah. Vse, kar ni več primerno za uporabo je treba zavreči, da lahko naredimo prostor za nove izdelke (in da ne škodujemo svojemu zdravju). Zato je novo leto super priložnost, da pregledamo izdelke na polički in v omarici ter jih brez pomisleka zavržemo!

DelitePoslovite se od stare kozmetike in dišav


Novo leto kar kliče po spremembah, tako v naših navadah, kot pri naših stvareh, kozmetiki in dišavah. Vse, kar ni več primerno za uporabo je treba zavreči, da lahko naredimo prostor za nove izdelke (in da ne škodujemo svojemu zdravju).

Zagotovo ste že slišali, da je kozmetika lahko nevarna za nas, če je njen rok pretečen in jo še vedno uporabljamo. Zato je novo leto super priložnost, da pregledamo izdelke na polički in v omarici ter jih brez pomisleka zavržemo!

Vas zanima katere vrste kozmetike lahko uporabljate več let in katere se morate znebiti že po treh mesecih? Berite naprej ...


Kozmetični izdelki se različno shranjujejo, imajo različna navodila za uporabo in tudi čas uporabe. Zato je pomembno, da vemo, katere izdelke lahko uporabljamo več let in katere le nekaj mesecev. V nadaljevanju vam bomo predstavili različne vrste izdelkov in njihov rok uporabe.

DIŠAVE

 

Če svojo priljubljeno dišavo shranjujete v temnem in suhem prostoru, stran od vročine ali mraza, bo obstojna več let. 
Dišave, ki vsebujejo več dišavnih esenc, so uporabne nekje 5 let. Če so pravilno shranjene, jih običajno lahko uporabljate tudi dlje. Drugače je s toaletnimi in kolonjskimi vodicami, ki imajo večjo vsebnost vode, zato se njihov vonj hitreje spreminja. Če je vonj spremenjen, te dišave ne uporabljajte več.

IZDELKI ZA OBRAZ, TELO IN LASE

 

Izdelki za lase, obraz in telo so uporabni kar nekaj časa. Običajno je njihov rok uporabe 1 do 3 leta po odprtju. Vse, kar morate storiti, da jim podaljšate uporabnost je, da skrbno čistite stekleničko in izdelek dobro zaprete. Če opazite, da sta barva in tekstura izdelka spremenjena, izdelek takoj zavrzite.

IZJEME:
Geli za prhanje, pilingi in olja za telo → uporabni do 1 leta po odprtju.

LIČILA

 

V to skupino spadajo izdelki, ki se najhitreje pokvarijo in jih je potrebno menjati pogosteje. Pri tekočih pudrih, senčilih za oči, korektorjih, pudrih v prahu in maskarah je NUJNO potrebno upoštevati čas uporabe PO ODPRTJU. Prav tako je potrebno čistiti, ali še boljše menjati, kozmetične torbice, saj se tudi tam nahajajo bakterije.

UPORABNOST:
Senčila za oči → uporabni 6 do 12 mesecev po odprtju.
Puder, bronzer, korektor ipd., ki se nanaša s čopičem → max. 12 mesecev po odprtju.
Puder, bronzer, korektor ipd., ki se nanaša s prsti ali neposredno na obraz → max. 6 mesecev po odprtju.
Maskara → max. 3 mesece po odprtju.
Šminka → do enega leta po odprtju.

ČOPIČI, GOBICE IN OSTALI PRIPOMOČKI ZA LIČENJE

 

Prav tako je potrebno omeniti redno menjavanje in čiščenje čopičev, gobic in ostalih pripomočkov za ličenje, saj se na njih hitro naberejo umazanija in bakterije. Priporočljivo je čiščenje po vsaki uporabi, če pa spadate med tiste, ki za to nimajo časa (ali se jim preprosto ne ljubi), jih očistite vsaj enkrat na mesec. Najlažje je umivanje z gelom za čiščenje obraza ali blagim šamponom. Pripomočki naj se po umivanju sušijo čez noč.

NASVET: Navadite se kupovati manjše količine kvalitetne kozmetike, saj se boste le tako izognili nepotrebnemu zapravljanju. ;)


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinova darila za vsak žep
Blog

Valentinova darila za vsak žep

Kaj podariti osebi, ki vam pomeni ves svet, osebi, ki vam pričara nasmeh na obraz tudi v najtežjih dneh, osebi, s katero je vsak dan ljubezenska pesem s srečnim koncem? Predstavljamo vam ideje za valentinova darila za čisto vsak žep. Verjamemo, da boste med našimi idejami našli tisto popolno darilo za svojo najdražjo osebo.

Preberi več
Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava