❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

THIERRY MUGLER - AVANTGARDNI UMETNIK

25.01.22 467x prebrano

Pred dnevi nas je zapustil legendarni francoski modni oblikovalec Manfred Thierry Mugler, ki je ustvaril svetovno znani dišavi Angel in Alien. V čast in spomin nanj, vam želimo predstaviti del njegovega življenja, njegovo delo in zapuščino.

DeliteKljub temu da Muglerja ni več z nami, bodo njegova dela, ime in kreacije prisotne za vedno. 

Thierry Mugler je spremenil parfumsko sceno in po njem nič ni več, kot je bilo. S svojim delom je pokazal, da za svetovno slavo ni treba slediti trendom. Prekinil je tabuje in kodekse modne industrije, obogatil visoko modo z revolucionarnimi izumi in pisal modno zgodovino.

“PERFUME MUST NOT BE LINKED JUST TO FASHION BECAUSE THAT MEANS THAT ONE DAY IT WILL GO OUT OF STYLE.”

- Thierry Mugler -

KRATKA BIOGRAFIJA

 

Manfred Thierry Mugler je bil francoski modni oblikovalec, kreativni direktor in kreativni svetovalec Muglerja. Rodil se je v Strasbourgu v Franciji. Že od malih nog je kazal zanimanje za oblikovanje, umetnost in modo, otroštvo in zgodnjo mladost pa je posvetil plesu in notranjemu oblikovanju. Pri 20. letih se je preselil v Pariz, kjer je začel oblikovati za butik Gudule. Nato se je začela pot njegovega modnega imperija.

Ključna letnice Muglerjevega delovanja (pomembnejše letnice parfumov bomo izpostavili posebej):

 • Leta 1973 je Mugler lansiral svojo prvo linijo oblačil "Café de Paris".
 • Leta 1978 je odprl svoj prvi butik v Parizu.
 • Leta 1988 je izdal svojo prvo knjigo "Thierry Mugler, fotograf".
 • Leta 1994 je lansiral svojo linijo "Scratched", ki je vsebovala nazobčane robove in izreze.
 • Leta 1998 je kot prvi oblikovalec ustvaril virtualno modno revijo na spletu.
 • Leta 1999 je izdal svojo drugo knjigo "Fashion Fetish Fantasy".
 • Leta 2005 je Mugler odprl delavnico 'Thierry Mugler Parfume Workshops' z namenom poučevanja izdelave dišav, ki je bila odprta za širšo javnost in jo vodijo strokovnjaki iz sveta parfumov.
 • Leta 2007 je lansiral kolekcijo še petih dišav z idejo 'parfum-trickers', da bi 'povečali svojo prisotnost'.
 • Leta 2009 je bil Mugler imenovan za umetniškega direktorja Beyonceine I Am? svetovne turneje in oblikoval vse kostume.
 • Leta 2010 je odprl spletno stran womanity.com, mesto, kjer lahko ženske izražajo svojo ženstvenost in vizije.
 • Leta 2011 je lansiral prvo linijo moških oblačil.

Zvezde, ki so nosile njegove kreacije so: Demi Moore, Madonna, Michael Jackson, Lady Gaga, Beyoncé, Cardi B, Kim Kardashian...

Vir: E! Online


PO ČEM SE GA BOMO SPOMINJALI?

Po avantgardnem, ekstravagantne,, hiperfeminističnem in gledališkem pristopu k visoki modi. Bil je eden prvih oblikovalcev, ki je zagovarjal raznolikost v svojih modnih revijah, ki so takrat pogosto vsebovale rasizmom in problem staranja, ter vključeval netradicionalne modele, kot so drag queens, porno zvezde in transspolne ženske.
Ustvaril je modo, ki je brezčasna, polna humanizma in humorja. Njegovo delo je bilo praznovanje individualnosti.

Njegov stil je ultimativna femme fatale, strukturirana eleganca z ženstveno silhueto, vse skupaj pa poudarjeno z ostrimi kroji.


PREGLED DIŠAV MUGLER

 • Prvi Muglerjev parfum ANGEL se je pojavil leta 1992. Angel vsebuje mešanico pralin in čokolade, pomešane z močno noto pačulija. Je del nove vrste dišav, imenovane gourmand.
 • Leta 1996 je Mugler ustvaril moško različico Angela, imenovano Angel Men ali A*MEN. Združuje note karamele, kave, vanilije, pačulija in medu.
 • Leta 2005 je bila ustvarjena dišava ALIEN, druga velika dišava Thierryja Muglerja. Gre za čarobni eliksir, ujet v steklenico nenavadnega videza. Kompozicija toplega, belega jantarja v spodnjih notah, lesnih not v srcu in sončnega indijskega jasmina na samem začetku, je osvojila parfumsko sceno.
 • Leta 2010 je Muglerjeva hiša izdala dišavo WOMANITY, naslednico dišav Angel in Alien, s katero je Mugler želel "osvojiti" svet parfumov.
 • Leto 2015 nam je prineslo ANGEL MUSE - prvo gurmansko dišavo vetiverja za ženske.
 • Leta 2020 je izšla ANGEL NOVA - samozavestna, neustavljiva in drzna dišava za sodobno junakinjo in Muglerjevo vesolje, ki združuje sanje, fantazijo in resničnost.
 • Leta 2021 je izšla Muglerjeva najnovejša dišava - ALIEN GODDESS, skrbno zasnovana za mlade, ki še niso odkrili čarov Muglerjevih dišav.

THIERRY MUGLER

21 . DECEMBER 1948 – 23. JANUAR 2022


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinova darila za vsak žep
Blog

Valentinova darila za vsak žep

Kaj podariti osebi, ki vam pomeni ves svet, osebi, ki vam pričara nasmeh na obraz tudi v najtežjih dneh, osebi, s katero je vsak dan ljubezenska pesem s srečnim koncem? Predstavljamo vam ideje za valentinova darila za čisto vsak žep. Verjamemo, da boste med našimi idejami našli tisto popolno darilo za svojo najdražjo osebo.

Preberi več
Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava