❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

Kaj pomeni plastenje dišav oz. layering?

11.04.22 1144x prebrano

Plastenje dišav oziroma layering je tehnika mešanja dveh ali več dišav, s katero ustvarite popolnoma unikaten vonj. Ste se že kdaj srečali s težavo, da ne najdete dišave, ki bi popolnoma ustrezala vaši osebnosti? Potem je layering popoln za vas. Izberite dve ali največ tri dišave in jih nanesite na svojo kožo. Ne veste, katere dišave lahko mešate skupaj? Berite naprej.

DelitePERFUME LAYERING = NANAŠANJE DIŠAV V SLOJIH


USTVARJANJE DIŠAVE JE UMETNOST

Združevanje različnih dišečih not v dišečo kompozicijo je umetnost prenosa osebnosti v dišeče kapljice. Dišave so umetnost, ki ustvarja olfaktorno "sliko" o nas.

Nanašanje ene dišave na drugo omogoča ustvarjanje neštetih dišečih kombinacij, od katerih je vsaka popolnoma drugačna, edinstvena in osebna.

NAJBOLJŠE DIŠAVE ZA LAYERING

Najboljši parfumi za layering so tisti, ki imajo enostavnejše note in minimalistične kompozicije. Gre za dišave z manj sestavinami in dišave, ki dišijo po vaniliji, jasminu ali cedri. Super izbira so tudi ostale bolj "čiste" dišave ali tiste z le eno noto. Te dišave so dovolj enostavne za nanos, saj jih je mogoče "nadgraditi".

NEUSPEŠNI POSKUSI NA POTI DO EDINSTVENE POPOLNOSTI

Layering je eksperimentiranje, saj ni vsaka kombinacija dišav dobra. Dišave lahko "pojedo" druga drugo, dišeče note ne "pašejo" skupaj, ena nota nadvlada ostale itd. Dve dišave, ki sta posamično vrhunski, lahko ustvarita neznosno kombinacijo, ki lahko v veliko primerih vodi le v glavobol.

Layering ne pomeni le nanašanje ene dišave na drugo. Lahko kombinirate tudi dišave in dišeče losjone ali kreme za telo.


ZLATA PRAVILA LAYERINGA

  • Najprej nanesite težjo/močnejšo dišavo, na njo pa nanesite še svežo dišavo. Močnejše note lahko prekrijejo sveže, zato je pomembno, da težje dišave nanesemo najprej.
  • Prilagodite razmerje. Da uravnovesite močnejšo dišavo, nanesite en razpršek močnejše dišave in dva ali tri nežnejše dišave. 
  • Najboljše je mešati dva ali največ tri komplementarne dišave (iz podobnih dišavnih družin) - npr. dve cvetlični dišavi.

TRIKI IN NASVETI

ENA DIŠAVA NA ENO, DRUGA DIŠAVA NA DRUGO MESTO

Najboljši rezultat boste dosegli, če nanesete eno dišavo na en del telesa in drugo dišavo na drug del telesa. Npr. eno nanesete na zapestje, drugega pa na vrat.

Kje in kako pravilno nenesti dišavo, si lahko preberete TUKAJ.

CITRUSNE DIŠAVE + OSTALE DIŠAVE

Vsi citrusni vonji se lahko kombinirajo saj ima ogromno dišav v zgornjih notah prav citruse. Citrusi osvežijo in omilijo močne in težke dišave. Prav tako poživijo cvetlične dišave, saj jim dajo pridih svežine.

PODALJŠAJTE OBSTOJNOST IN INTENZIVNOST

Nanos večih slojev lahko podaljša obstojnost in intenzivnost dišave. Če vonj prehitro izhlapi in mu želite podaljšati obstojnost, ga zmešajte z dišavo, ki ima močnejše note.

MOČNA DIŠAVA + MOČNA DIŠAVA = VELIK NE!

Izogibajte se kombinaciji dveh močnih in intenzivnih dišav (npr. aromatični, orientalski vonji), saj se bodo njune note združile v glavobol.

NOTE, KI SE LAHKO ZDRUŽIJO Z OSTALIMI NOTAMI = VRTNICA IN VANILIJA

Univerzalne dišeče note, ki se lahko združijo s skoraj vsemi ostalimi sta zagotovo vanilija in vrtnica. Vrtnica daje dišavi cvetlično svežino, vanilija pa sladkost in obtežitev.

MEŠAJTE KOMPLEMENTARNE DIŠAVE

 Najboljše je mešati dve ali največ tri komplementarne dišave (iz podobnih dišečih družin) - npr. dve cvetlične dišave, če ste šele začetnik. Če imate z layeringom izkušnje, je za vas samo nebo meja. :)


PREDLOGI DIŠAV ZA LAYERING

Obstajajo dišave, ki so narejene za kombiniranje. Na primer Jo Malone kolonjske vode imajo po dve sestavini in so bile prav ustvarjena za kombiniranje. Dobra izbira so tudi Escentric Molecules dišave, saj imajo le ENO sestavino in so zato super izbira za kombiniranje. Escentric Molecules Molecule 01 ima eno samo sestavino - Iso E, ki je odličen "ojačevalec" drugih dišav. Escentric Molecules Molecule 02 vsebuje ambroksan. Escentric Molecules Molecule 03 vsebuje vetiver. Escentric Molecules Molecule 04 pa sandalovino.


Eksperimentirajte, kombinirajte, združujte in nosite svoje edinstvene kombinacije. Najdite sebe v dišavi, ki jo nosite. Bodite ustvarjalci lastne dišave.

Se boste podali na avanturo layeringa? ;)

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinova darila za vsak žep
Blog

Valentinova darila za vsak žep

Kaj podariti osebi, ki vam pomeni ves svet, osebi, ki vam pričara nasmeh na obraz tudi v najtežjih dneh, osebi, s katero je vsak dan ljubezenska pesem s srečnim koncem? Predstavljamo vam ideje za valentinova darila za čisto vsak žep. Verjamemo, da boste med našimi idejami našli tisto popolno darilo za svojo najdražjo osebo.

Preberi več
Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava