Spleticna.si praznuje 13. rojstni dan 🎈

- 15 % nad 55 € ➝ Koda: BDAY15
- 5 % nad 15 € ➝ Koda: BDAY5

KAKO SE ZNEBITI PODOČNJAKOV?

22 4

Zagotovo se je prav vsak izmed nas že srečal z nadlogo imenovano podočnjaki. Na žalost pomanjkanje spanja in utrujenost nista edina dejavnika, ki vplivata na pojav podočnjakov, zato skupaj poglejmo, zakaj nastanejo podočnjaki in kako se jih lahko znebimo.


KAJ SO PODOČNJAKI?

Podočnjaki so temno obarvana koža pod očmi, lahko se pojavi tudi zabuhlost. Za večino ljudi so podočnjaki le estetski problem, pojavljajo pa se pri vseh starostnih skupinah in prizadanejo tako ženske kot moške. Obarvanost se pod očmi še toliko bolj vidi, saj je koža na tem predelu tanjša, kot drugje po obrazu. Podočnjaki so lahko posledica bolj pigmentirane kože pod očmi, zato je pri preprečevanju podočnjakov potrebno vedeti, zakaj jih sploh imamo.

ZAKAJ IN KAKO NASTANEJO PODOČNJAKI?

Najpogostejši vzroki za nastanek podočnjakov so:

- Stres in staranje: s staranjem naša koža izgublja kolagen, zato se začne povešati in je še bolj tanka. Stres, tako kot na vse ostalo v našem telesu, na našo kožo vpliva zelo negativno in zato povečuje nastanek podočnjakov.

- Izpostavljenost UV žarkom: Pretirana izpostavljenost lahko privede do poškodb kože, zlasti na predelu oči.

- Življenjski slog: Pomanjkanje spanja in dehidracija sta velikokrat razloga za nastanek podočnjakov. Prav tako kajenje, alkohol in zaužitje prevelike količine soli v hrani.

- Nepravilna nega okoli oči: Neuporaba zaščitnih krem z SPF faktorjem in izdelki, ki preveč izsušijo kožo sta velikokrat razlog za nastanek podočnjakov. Bodite pazljivi, da vsakodnevno uporabljate izdelke, ki vaši koži ustrezajo in jo tudi zaščitijo.

- Genetika: Velik dejavnik nastanka podočnjakov je tudi dednost in proti temu se z veliko vode in spanca žal ne moremo uspešno boriti.

- Prehlad, alergije in druge zdravstvene težave: Podočnjake lahko povzročijo tudi različne zdravstvene težave. Če sumite, da bi vaši podočnjaki lahko nastali zaradi kakšne zdravstvene težave, se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

KAKO PODOČNJAKE ODPRAVITI?

- Prvo pravilo je, da si vsak dan privoščite dovolj spanca in da dnevno zaužijete dovolj vode. Izgogibajte se slani hrani, alkoholu in kajenju ter zaužijte čim več sadja in zelenjave.

- Zmanjšajte uporabo digitalnih naprav, saj modra svetloba utrudi oči.

- Na genetiko ne moremo vplivati, lahko pa poskrbimo za zaščito kože okoli oči - z raznimi kremami z SPF faktorjem in nošenjem sončnih očal. Pomagajte si s kvalitetno kozmetiko, ki jo nanašamo zjutraj in zvečer. 

- Če so podočnjaki nastali zaradi zdravstvenih težav, se obrnite na svojega zdravnika.

NEGUJTE KOŽO OKOLI OČI

 Kvalitetna nega je izjemno pomembna za zdravje naše kože in odpravljanje podočnjakov. Uporabljajte kreme, serume in maske za področje okoli oči, ki so prilagojeni specifikam nežne in tanke kože okoli oči. 

Priporočamo vam uporabo aktivnih sestavin v izdelkih, ki bodo kožo nahranili in učvrstili: peptidi, kofein, antioksidanti, vitamin C. Izdelke prilagodite specifičnim potrebam vaše kože.

Priporočamo vam uporabo naslednjih izdelkov:

PRIVOŠČITE SI SPROSTITEV S KOZMETIČNIMI PRIPOMOČKI

Na voljo je ogromno kozmetičnih pripomočkov, ki vam bodo v pomoč v boju proti podočnjakom. Uporabite valjček za obraz ali takšnega, ki je narejen prav za področje okoli oči. Za boljši učinek dajte valjček čez noč v hladilnik, da se prijetno ohladi, s čimer boste odstranili zabuhlost okoli oči. Da bo valjček prijetno drsel po koži, uporabite serum. Izberite katerega izmed zgoraj omenjenih, ki vsebujejo aktivne sestavine.

UPORABITE KOREKTOR!

Podočnjake lahko zakrijete tudi z dobrim korektorjem. Vzemite takšnega, ki je za 1 odtenek svetlejši od podlage oziroma vaše polti. Izogibajte se hladnim (sivim in modrim) podtonom korektorja in raje izberite takšnega s toplim podtonom. Izberite kremne ali tekoče korektorje, saj se boste tako izognili videzu suhe kože in ne boste poudarili gubic.

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.