❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Nasveti za popolno britje in depilacijo

08.06.22 608x prebrano

Britje in depilacija sta zagotovo najbolj osovražena lepotna rituala, ki se ju največkrat poslužujemo v pomladnih in poletnih mesecih. Poleg ukvarjanja s tem, kako izgledajo naša stopala v sandalih, se moramo vsaj dan ukvarjati s tem, če je naša koža gladka in upati, da dlake še niso "pogledale" na površje. Vemo, da nihče ne mara britja, depiliranja, voskanja, vendar je to nekaj, za kar moramo poleti poskrbiti. Da boste lažje odstranili vse neželene dlačice, vam bomo pomagali z nasveti za čim hitrejšo in čim manj bolečo depilacijo (brez rdečice in vraščenih dlak). Sledi odličen vodnik, kako se pravilno briti in depilirati.

Delite
RAZLIKA MED BRITJEM IN DEPILACIJO

Obe metodi se uporabljata za odstranjevanje neželenih dlak po telesu, vendar na različne načine dajeta različne rezultate.

BRITJE

= postopek odstranjevanja neželenih dlak s "krajšanjem"z uporabo britvice. Gre za kratkotrajen učinek, saj so dlačice običajno vidne že naslednji dan.

1. CENEJŠE
2. HITREJE
3. NE BOLI

DEPILACIJA

= postopek, pri katerem dlake izpulimo iz korenin, zato depilacija velja za poltrajno odstranjevanje dlak, saj so dlačice vidne šele čez več tednov.

1. TRAJNEJŠI REZULTAT (2-8 tednov)
2. BOLJ BOLI
3. NAJBOLJŠI NAČIN ZA BIKINI PREDEL


BRITJE

1. KORAK: DOBRO PRIPRAVITE KOŽO

a. Pred britjem naredite piling telesa. Piling odstranjuje stare kožne celice in spodbudi nežnejše dlačice, da dosežejo površino kože. Če je vaša koža izjemno občutljiva, naj med pilingom in britjem preteče vsaj 24 ur.

b. Pred britjem se okopajte v vroči kopeli ali se oprhajte z vročo vodo, da odprete pore in zmehčate dlačice.

2. KORAK: PRAVILNO BRITJE

a. Za britje pazduh, nog in bikini predela nanesite gel ali peno za britje ter pustite, da deluje na koži 1–2 minuti, da se dlačice zmehčajo. Pena vsebuje vlažilne sestavine, ki kožo pred britjem nahranijo. Prav tako bo britje s peno veliko lažje, saj bo britvica nežnejše drsela po koži.

b. Uporabite britvico z več rezili. Več rezil omogoča lažje in nežnejše britje, saj zmanjša pritisk na manjši del kože, kar povzroča ureznine.

 c. Z britvico povlecite v nasprotni smeri rasti dlak, da odstranite vse (tudi najmanjše dlačice). Če imate občutljivo kožo, se brijte v smeri rasti dlak, saj tako ne boste dražili kože. Žal je takšno britje manj temeljito kot britje v nasprotni smeri rasti, vendar ne bo povzročilo neželenih učinkov britja.

d. Ko obrijete predel, ki ste ga želeli, peno ali gel sperite z mlačno ali toplo vodo.

Uporabljajte britvico za večkratno uporabo in jo zamenjajte, ko koža po britju postane hrapava. To je običajno znak, da britvica dlačic ne reže, temveč jih vleče.
Seveda britvico zamenjajte tudi, ko je že na prvi pogled potrebna zamenjave. :)

Česa NE smete početi, ko se brijete?

  • Nikoli si kože NE brijte na suho! Z britvico si tako poškodujete kožo in jo razdražite (v najboljšem primeru samo to). Lahko pride tudi do vraščanja dlačic.
  • Britvice si NIKOLI NE delite s partnerjem, sestro, mamo ..., saj to NI higienično!

DEPILACIJA

DEPILACIJA Z VOSKOM

Čeprav obstaja več načinov depilacije (npr. s sladkorno pasto), bomo tukaj govorili o depilaciji z voskom. Obstajata dve vrsti voska: vroč in hladen. Vroč vosek moramo pred nanosom segreti, da postane tekoč, hladnega pa ne. Obstajata tudi dve metodi voskanja: s trakovi za voskanje in brez. Pri prvi metodi je vosek že na trakovih in ga nanesemo s pomočjo trakov, pri drugi pa vosek nanesemo samostojno.

1. KORAK: pripravite kožo

a. Pred depilacijo pustite, da dlačice rastejo vsaj dva tedna, saj daljši kot so, lažje jih boste odstranili (naj ne bodo daljše od 1 cm), krajše dlačice pa boste težje odstranili. Optimalna dolžina je 4–5 mm.

b. 24 ur pred depilacijo naredite piling, da odstranite odmrle kožne celice in morebitne vraščene dlake.

2. korak: pravilna depilacija

a. Vroča kopel ali prha pred depilacijo odpreta pore, kar zmanjša bolečino pri odstranjevanju dlak, zato si pred depilacijo privoščite kopel ali prho.

b. Na kožo nanesite vosek oziroma trak z voskom. Vosek dobro zgladite in počakajte nekaj sekund. Odstranite ga s hitrim in nenadnim gibom navzgor oz. v nasprotni smeri rasti dlak.

Depilacija je najboljši način za odstranjevajne dlačic iz bikini predela, saj je koža tam še posebej občutljiva, britje pa jo lahko zelo draži, kar povzroča izpuščaje in vraščene dlake.

Česa NE smete početi, ko sE DEPILIRATE?

  • Po depilaciji obraza se izogibajte nanosu ličil vsaj 24 ur.
  • Deodorant na pazduhe nanesite šele naslednji dan.
  • Izdelki za samoporjavitev nanesite 48 ure po depilaciji.
  • 24 ur po depilaciji se izogibajte sončenju in solariju.

DEPILACIJA S KREMO

Kreme za odstranjevanje dlak odstranijo dlake s površine kože (kot britje). So hiter način za odstranjevanje dlačic, še posebej na težko dostopnih mesetih. 

POZOR! Pred nanosom kreme manjšo količino nanesite na manjši del telesa, da se prepričate, da nimate alergij, saj so sestavine teh izdelkov izjemno agresivne (takšne morajo biti, saj povzročajo odpadanje dlačic).


PO BRITJU IN DEPILACIJI

Po britju in/ali depilaciji uporabljajte izdelke s pomirjujočimi sestavinami in za občutljivo kožo, da boste preprečili nastanek rdečice, vraščenih dlak in pretirane občutljivosti.

NANESITE VLAŽILNO KREMO ALI LOSJON

... saj lahko vroča voda in odstranjevanje dlačic povzročita izsušeno kožo. Vlažilna krema in losjon bosta preprečila srbečico in kožo naredila gladko in zdravo.

IZOGIBAJTE SE PARFUMIRANIM KREMAM IN LOSJONOM

... ker lahko dražijo kožo. Izogibajte se tudi kremam, ki vsebujejo alkohol.


MIT: ZARADI BRITJA SO DLAČICE DEBELEJŠE IN HITREJE RASTEJO.

NE! Zaradi britja dlačice ne bodo postale debelejše, niti ne bodo hitreje rastle. Na debelino in hitrost rast vpliva le genetika.


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinova darila za vsak žep
Blog

Valentinova darila za vsak žep

Kaj podariti osebi, ki vam pomeni ves svet, osebi, ki vam pričara nasmeh na obraz tudi v najtežjih dneh, osebi, s katero je vsak dan ljubezenska pesem s srečnim koncem? Predstavljamo vam ideje za valentinova darila za čisto vsak žep. Verjamemo, da boste med našimi idejami našli tisto popolno darilo za svojo najdražjo osebo.

Preberi več
Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava