Spleticna.si praznuje 13. rojstni dan 🎈

- 15 % nad 55 € ➝ Koda: BDAY15
- 5 % nad 15 € ➝ Koda: BDAY5

Poleti izberite vodoodporna ličila

16 6

NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VROČE DNI

Marsikdo izmed nas se tudi poleti ne želi odreči ličilom. Radi smo urejeni in popolno naličeni tudi na plaži, ob bazenu ali drugje na dopustu. Na našo srečo obstajajo vodoodporna ličila, ki tudi v največji pripeki ne bodo razmazana. Spoznajte vse o vodoodpornih ličilih in kako poskrbeti, da bo videz obstojen čez cel dan.


KAJ SO VODOODPORNA LIČILA?

Vodoodporna ličila so tista ličila, ki na našem obrazu ostanejo nespremenjena, tudi če pridejo v stik z vodo. Ta ličila so v popolnosti odporna na vodo, tako da lahko z njimi tudi plavate.

Skrivnost vodoodpornih ličil je v njihovi formuli - sestavi, ki vsebuje "lepljive" sestavine, zaradi katerih ličila ostanejo na mestu, ne glede na to ali se potimo, kopamo ali nas ujame dež. Najpomembnejše sestavine, ki odbijajo vodo, so vosek, topila in polimeri. 


KAKO IZBRATI IN NOSITI VODOODPORNA LIČILA?

PRIPRAVA KOŽE NA NANOS

Vodoodporna ličila so lahko izjemno "težka" in kožo izsušijo, zato je pomembno, da pred nanosom kožo dobro navlažimo.

VODOODPORNIH LIČIL NE NOSITE VSAK DAN,

saj ne vsebujejo negovalnih, naravnih sestavin.

IZOGIBAJTE SE SILIKONU

Pred nakupom vodoodpornih ličil preverite njihove sestavine. Silikon je kot sestavina izjemno nezaželen, saj lahko povzroči draženje kože, zamašene pore, alergijsko reakcijo. Pogosto ga najdemo v vodoodpornih pudrih in če je zapisan na začetku sestavin (torej ga je v izdelku največ), se izdelku raje izognite.

LIČILA ODSTRANITE Z DVOFAZNIM ODSTRANJEVALCEM LIČIL

Vodoodporna ličila so bolj obstojna kot navadna in se z navadnimi odstranjevalci izjemno težko v celoti odstranijo. Paziti moramo, da pri odstranjevanju nismo preveč agresivni, saj lahko poškodujemo kožo in trepalnice, povzročimo draženje in zamašimo pore.

Najučinkovitejši izdelek za odstranjevanje vodoodpornih ličil je dvofazna micelarna voda (olje odstrani ličila, voda pa odvečno maščobo). 

Po odstranitvi ličil si obraz popolnoma očistite z losjonom ali tonikom za obraz in nanesite vlažilno kremo.


VODOODPORNE MASKARE

Tudi na plaži se vam ni treba odpovedati zapeljivemu videzu dolgih trepalnic, saj se vam tudi ob potenju ali kopanju maskara ne bo razmazala.

Vodoodporne maskare že v nazivu vsebujejo ime "waterproof", s katerim boste vedeli, da gre za pravi izdelek. Velikokrat so obarvane modro ali imajo modro embalažo.

NASVET: Po kopanju obraza ne brišite z brisačo, temveč ga nežno obrišite s kozmetičnim robčkom ali pustite, da se obraz posuši na zraku.

VODOODPOREN TEKOČI PUDER

Težko je najti dober vodoodporen tekoči puder, s katerim lahko brez skrbi skočimo v vodo, brez da bi se nam celoten obraz razmazal. Eden tistih, ki na koži zdrži v vseh vremenskih razmerah, je Dermacol Make-Up Cover SPF30 (pa še zaščitni faktor vsebuje). Pri pudrih običajno gledamo predvsem na to, da so odporni na potenje. Poleti vedno izberite takšne pudre, ki so brez olj. Na obraz nanesite tanko plast pudra ali pa ga nanesite le na kritične dele obraza, saj lahko prekomerno potenje v kombinaciji s pudrom povzroči zamašitev in vnetje por.

NASVET: Pod puder vedno nanesite kremo z SPF zaščitnim faktorjem.

VODOODPORNA ŠMINKA ZA USTNICE

Če želite ob vročih poletnih večerih uživati v sladkih koktajlih in nežnih poljubih, morate na dopust vzeti vodoodporno šminko. Gre za šminko, ki bo preživela spontano nočno kopanje, pa tudi sprehod s sladoledom v roki.

Obstojne šminke so običajno mat šminke, ki pa lahko ustvarijo videz razpokanih ustnic, zato pred nanosom obvezno naredite piling za ustnice.

NASVET: Izberite barvo breskve, nežnato rožnato ali koralno barvo, saj se te barve odlično ujamejo s porjavelo kožo.

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.