Imate poleti vedno suhe in razcepljene lase?

6 7

Ležanje na plaži, pozibavanje ob latino ritmih, sol v laseh in čudovito porjavela koža so del čarobnosti, ki nam jih prinaša poletje. Brezskrbnost in uživanje v poletju pa se lahko ob vrnitvi z dopusta spremeni v nočno moro, saj lasje, ki smo jih "peljali" na dopust, niiso isti kot tisti, ki smo jih "pripeljali" nazaj. Močno sonce, UV žarki, sol, klor in veter močno izčrpajo in izsušijo lase, če pa imate še barvane lase, lahko vse negativne učinke podvojite.

Kako ohraniti zdrave lase v poletnih mesecih? S pravilno nego in ustreznimi izdelki. :)


KAKO POLETJE VPLIVA NA LASE?

MORJE IN SLANA VODA

Minerali in sol v morski vodi izjemno izsušijo lase, sploh če je prisotno še vroče sonce. Slana voda izjemno izsuši lase in jih pusti dehidrirane ter brez sijaja.

BAZEN IN KLOR

Klor iz bazena daje lasem sivi ali zelenkasti lesk ter zmanjša raven proteinov in keratina v laseh, zaradi česar postanejo lomljivi in suhi. Klor lahko vpliva na barvo barvanih las. 

SONCE IN UV ŽARKI

Pretirano izpostavljanje soncu in vročina izsušita lase in jih izjemno oslabita. Izsušenost pa povzroča lomljenje las. Lase tako postanejo suhi, lomljivi in brez življenja.


KAKO POLETI NEGOVATI LASE?

NA PLAŽI IN NA BAZENU

- Pred in po kopanju si lase umijte s sladko vodo, saj mokri lasje vpijejo manj klora kot suhi. Morska voda in klor dodatno izsušujejo lase, zato je izjemno pomembno, da jih po kopanju dobro splaknete s sladko vodo.

- Pred sončenjem in kopanjem nanesite sprej ali balzam za zaščito las pred UV žarki. Ti izdelki vsebujejo UV filtre in imajo blago kisel pH, ki "zapre" povrhnjico lasu in prepreči, da bi se zaradi klora ali soli ponovno "odprl". 

NASVET: Zaščitne izdelke vedno nanašajte na mokre lase, saj mokri lasje lažje absorbirajo hranila, ki ustvarijo zaščitno plast.

- Nosite klobuk, kapo ali rutko. Enostaven način, kako zaščititi lase pred UV žarki.

- Lase brišite z mehko brisačo (ali svileno brisačo). Brisače, ki jih uporabljamo za brisanje telesa, so preveč grobe za naše lase. Raje uporabite mehko brisačo, ki je namenjena lasem ali še boljše, svileno brisačo, ki je izjemno nežna do las.


SUPER IZBIRA ZA LASE: : Revlon Professional Uniq One™ maske za lase brez izpiranja

UMIVANJE LAS

- Lase umivajte z mlačno vodo. Vroča voda še dodatno izsušuje lase, lasišče pa se še bolj izdatno masti (bodite pazljivi, če imate mastno lasišče).
- Uporabljajte šampone za regeneracijo las.
- Pri vsakem umivanju las uporabite balzam, da "nahranite" lase. Lahko uporabite klasične balzame ali tiste brez izpiranja. 
- Vsaj enkrat tedensko uporabite masko za lase. Suhim in poškodovanim lasem najbolj prijajo maske, ki lase globinsko nahranijo. Za še boljši rezultat pustite masko na laseh dalj časa.
- Naravno sušite lase. Če že morate uporabiti sušilnik za lase, zmanjšajte temperaturo, da se lasje ne izsušijo preveč.
- Uporabite olja za lase. Olje lahko uporabite vsak dan oz. vsakič, ko vidite, da so lasje izsušeni. Obilno ga nanesite na konice, izogibajte pa se predelu ob lasišču.


PRIPRAVE NA POLETJE

Lase na poletje pripravite z globinsko nego in izdelki Olaplex. Olaplex vsebuje sestavine, ki prodrejo globoko v las in ga nahranijo ter ojačajo. Globinsko nego si privoščite večkrat letno.


ČESA NIKAKOR NE SMEMO POČETI?

MOKRE LASE ČEŠETE Z GLAVNIKOM Z OZKIMI IN GOSTIMI ŠČETINAMI

Lasje so najbolj šibki, ko so vlažni. Česanje vlažnih las z glavniki z gostimi ščetinami bo še bolj poškodovalo lase, zato nujno uporabljajte krtače z mehkimi in širokimi ščetinami.

PRIPOROČAMO: Tangle Teezer krtače

LASE UMIVATE VSAK DAN

Vsakodnevno umivanje las poleti ni priporočljivo, saj povzroča mastenje lasišča. 

IDEJA: Namesto vsakodnevnega umivanja uporabite suhe šampone, da bodo lasje vedno izgledali sveži.

PRIPOROČAMO: Batiste suhe šampone

UPORABLJATE AGRESIVNE IZDELKE IN KEMIČNE TRETMAJE

Agresivne sestavine v barvah za lase, lakih za lase in raznih tretmajih bodo lase pustile suhe in poškodovane. Če zravne dodate še sol, klor in sonce, bodo vaši lasje primerni le še za obisk frizerja.


PAZITE NA SVOJE LASE, PREDVSEM PA UŽIVAJTE V POLETJU! 

Prijava

Ste pozabili geslo? Poslali vam bomo novo.
Ste prvič tukaj? Ustvari nov račun.