Ekskluzivno! 🎅 25 % popust nad 150 € ➝ Koda: BOZICEK25

16 % popust nad 59 € ➝ Koda: MIKLAVZ16
12 % popust nad 39 € ➝ Koda: MIKLAVZ12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Kako do suhih in dišečih pazduh tudi v poletnih mesecih?

18.07.22 709x prebrano

Znojenje je naravni mehanizem, s katerim naše telo regulira telesno temperaturo in telo čisti različnih toksinov ter nečistoč. Normalno in zdravo je, da se potimo, ko nam je vroče in telovadimo, vendar nam potenje vseeno lahko povzroča neprijetne mokre madeže in vonj pod pazduho. Kako se znebiti teh nevšečnosti v poletnih mesecih? Z uporabo pravih izdelkov.

DeliteZnoj pravzaprav nima vonja. Vas zanima, kako to, da ob močnem potenju vseeno smrdimo pod pazduhami? Gre za kombinacijo znoja in bakterij na naši koži, ki ga razgrajujejo. Vse o tem, kako preprečiti in nadzorovati pretirano potenje in kako se izogniti neprijetnim vonjavam, boste izvedeli v nadaljevanju.

RAZLIKA MED DEODORANTI IN ANTIPERSPIRANTI

Antiperspiranti preprečujejo znojenje, deodoranti pa le preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav.

Drugačna funkcija → drugačne sestavine → drugačno nanašanje


VSE O ANTIPERSPIRANTIH

Antiperspiranti so namenjeni preprečevanju potenja.

Antiperspirant je idealen za tiste, ki se potijo več, kot je običajno in želijo to zmanjšati ali preprečiti. Antiperspiranti preprečujejo nastanek neprijetnega vonja, hkrati pa z aluminijevimi solmi zaprejo pore pazduh, kar prepreči potenje.

- KAKO DELUJEJ0? Potenje ustavimo s pomočjo kemikalij v antiperspirantih. Aktivne snovi v antiperspirantu reagirajo s potom in v žlezi ustvarijo nekakšen želatinast zamašek, s čimer preprečijo prehod tekočine. Hkrati imajo tudi blag učinek, da zožijo pore.
- KAJ VSEBUJEJO? Kemikalije v antiperspirantih so (vsem dobro znane in zloglasne): aluminijev klorid in druge aluminijeve spojine.
- KAKO JIH NANAŠATI? Nanesemo jih na čisto in suho kožo, po prhanju ali pred spanjem, kar bo dalo antiperspirantu čas, da se čez noč aktivira.
- KAKŠNE VRSTE OBSTAJAJO? V spreju, roll-on, v kremi in v stiku.
- ZDRAVSTVENA TVEGANJA? Antiperspiranti vsebujejo aluminijeve spojine (aluminijev klorohidrat, aluminijev klorid...), ki jih določene raziskave lahko povezujejo z nastankom nekaterih bolezni.


PRIPOROČAMO:

BREZ ALKOHOLA

ZA OBČUTLJIVO KOŽO

ZA MOŠKE

Če imate s potenjem večje težave, vam priporočamo Perspirex antiperspirante, ki so narejeni prav za preprečevanje pretiranega potenja in neprijetnih težav. 
Na koži delujejo od 3 do 5 dni!


VSE O DEODORANTIH

Namenjeni so preprečevanju nastanka neprijetnega vonja.

Deodorant ne vpliva na količino potenja in ga ne ustavi, temveč preprečuje in nevtralizira nastanek neprijetnih vonjav ob znojenju. Mnogi deodoranti so brez parabenov in aluminijevih snovi, saj je neprijeten vonj veliko lažje prekriti brez škodljivih sestavin, kot pa preprečiti nastanek potenja.

- KAKO DELUJEJ0? Deodoranti so običajno narejeni na osnovi alkohola in delujejo tako, da na koži ustvarijo kislo okolje, ki zmanjša količino bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj. V zadnjem času je na voljo ogromno deodorantov brez alkohola in takšnih, ki si popolnoma naravni.
- KAJ VSEBUJEJO? Običajno vsebujejo dišavo in antiseptično sredstvo. Antiseptik uniči bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj, dišava pa daje prijeten, svež vonj.
- KAKO JIH NANAŠATI? Nanesemo jih na čisto in suho kožo zjutraj ali pred športnimi aktivnostmi.
- KAKŠNE VRSTE OBSTAJAJO? V spreju, roll-on, v kremi in v stiku.


PRIPOROČAMO:

BREZ ALKOHOLA

ZA OBČUTLJIVO KOŽO

ZA MOŠKE


KAJ IZBRATI?

Če se pretirano potite in za vas to predstavlja težavo, izberite ANTIPERSPIRANT. Tako boste kontrolirali potenje in preprečili mokre madeže pod pazduho.

Če nimate težav s prekomernim potenjem, vendar želite preprečiti neprijetne vonje, izberite DEODORANT.

KAKO LOČIMO ANTIPERSPIRANTE IN DEODORANTE?

Gre za različni vrsti izdelkov. Na vsakem izdelku običajno piše, če gre za antiperspirant (v sestavi ima aluminij/aluminijeve soli, ki so zapisane na embalaži) ali deodorant. 

VENDAR pa so vse pogostejše njune kombinacije, kjer se izdelek običajno imenuje kar deodorant. Na embalaži in pri sestavinah vedno preverite, če izdelek vsebuje aluminij, saj boste tako prepoznali, da gre za antiperspirant.
Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Ugodna darila za celo družino
Lepotni nasveti

Ugodna darila za celo družino

Sreča ni le v darilih. Sreča je v skupnosti, družini in ljubezni. Darila pa so malenkosti, s katerimi našim družinskim članom pokažemo, da jih imamo radi in da mislimo na njih. Kaj podariti svojim najbližjim, ne da bi za to porabili veliko denarja? Ideje za cenovno ugodna darila vam predstavljamo v nadaljevanju.

Preberi več
Najlepša darila za svetega Miklavža
Blog

Najlepša darila za svetega Miklavža

Začel se je najlepši čas v letu! Navdušenje okoli lučk, okraskov, božičnih vonjav in piškotov lahko pokvari le ena stvar – skrb za praznična darila. Sveti Miklavž trka na naša vrata, pa tudi Božiček bo kmalu obiskal naše domove in pustil darila pod smrečico. Kaj podariti za Miklavža, izveste v nadaljevanju, kmalu pa vam svetujemo tudi o božičnih darilih.

Preberi več
Spletična.si

Prijava