🌷 Materinski dan se bliža

20 % popusta nad 75 € → Koda: MAMA20
10 % popusta nad 35 € → Koda: MAMA10

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Barvanje las doma

14.11.22 296x prebrano

Za vse tiste, ki ne marate večurnega sedenja pri frizerju, svojih obveznosti prilagajati terminu storitve ali enostavno želite prihraniti denar, je barvanje doma hitrejša, bolj praktična in enostavnejša rešitev. S seboj pa prinaša nekaj težav, a da bi bilo barvanje las doma kar se da uspešno, vam v nadaljevanju predstavljamo natančen vodič, s katerim boste enostavno spremenili ali osvežili barvo ali zgolj prekrili narastek.

Delite
NASVETI, KAKO SI DOMA POBARVATI LASE

KAJ POTREBUJETE?

  1. Barvo za lase
  2. Čopič za nanos barve
  3. Posodico
  4. Rokavice
  5. Glavnik
  6. Lasnice/sponko
  7. Brisačo
  8. Stara oblačila

PRED BARVANJEM

1. OBVEZNO PREVERITE, ČE STE ALERGIČNI NA BARVO ZA LASE

Če se barvate prvič ali pa prvič uporabljate določeno barvo za lase, obvezno preverite, ali ste alergični na barvo (24 ali 48 ur pred barvanjem).

2. KUPITE DOVOLJ BARVE 

Ne dovolite, da vam med barvanjem las zmanjka barve. Ne varčujte s količino, saj je bolje imeti več barve, kot da bi je zmanjkalo, preden je sam postopek barvanja končan.

Če imate lase dolge do ramen, je za prekrivanje narastka dovolj eno pakiranje barve, če pa želite prekriti dolge lase, obvezno kupite dve pakiranji. Daljši lasje zahtevajo še več barve.

3. PUSTITE, DA SE LASJE DOVOLJ ZMASTIJO

Če si lase že barvate, vam je ta "trik" že dobro znan, če pa jih barvate prvič, si zapomnite - barva se vedno nanaša na nečiste/neumite lase! Barva za lase lahko povzorči srbečico in razdraženost, če jo nanesete na čisto lasišče. Naravno olje, ki ga proizvaja naša koža, ščiti lasišče pred kemikalijami in zmanjšuje tveganje za razdraženost, barva pa se bo lažje nanesla in enakomerneje porazdelila po laseh. Zato si las pred barvanjem ne umivajte.

4. PRIPRAVITE POTREBNE PRIPOMOČKE

Poleg barve potrebujete še čopič za nanašanje barve, posodico v kateri boste barvo mešali, rokavice, ki bodo zaščitile vaše roke pred kemikalijami, glavnik za enostavno ločevanje pramenov in lasnice za ločevanje pramenov las.

POMEMBNO! Pred barvanjem nanesite mastno kremo (na primer vazelin ali navadno Nivea kremo) na ušesa in ob rob las, da koža ne vpije preveč barve.

5. OBLECITE STARA OBLAČILA IN PRIPRAVITE BRISAČO

Postopek barvanja je vse prej kot čist. Odvisno od tega, koliko prakse imate, se boste umazali bolj ali manj. Barvajte se oblečeni v stara oblačila in se zaščitite z brisačo. Zraven imejte vlažilne robčke, da lahko takoj obrišete barvo, če vam pade na tla, delovno površino ali če si jo pomotoma nanesete na obraz, vrat, roke ...


MED BARVANJEM

Da bi barvo kar se da enakomerno nanesli na vse dele las, lase s sponkami in lasnicami razdelite na več sekcij. Vsak del ločite s sponkami (ali drugo lasnico) in barvajte del za delom. Ko je del las pobarvan, ga dvignite s pomočjo lasnic. Barvo nanašajte s čopičem, pramen za pramenom, od vrha glave pa vzdolž do samih konic. Glavnik vam bo pomagal pri ločevanju pramenov.

Če vam je ostalo še kaj barve, si jo vmasirajte v lase, kot bi si jih umivali. Poskrbite, da boste z barvo enakomerno prekrili vse lase.

Ko barvo nanesete, jo pustite delovati točno toliko časa, kot piše v navodilih za uporabo, da bo rezultat čim boljši.


PO BARVANJU

Lase sperite z mlačno in ne vročo vodo, saj vroča voda dodatno izsuši lase. Vso barvo z las temeljito sperite s šamponom in curkom mlačne vode. Za temeljito izpiranje boste potrebovali bistveno več časa kot pri običajnem umivanju las. Po spiranju barve obvezno nanesite negovalen balzam, masko ali nego za lase. Barvani lasje so izjemno suhi, poškodovani in lomljivi ter ​​jim je treba povrniti vlago, mehkobo in sijaj.


IZDELKI, KI VAM BODO POMAGALI PRI NEGI BARVANIH LAS

ZAPOMNITE SI!

Barvani lasje potrebujejo dodatno nego za obnovo las in ohranitev barve. Uporabljajte izdelke, prilagojene vašemu tipu in barvi las.

PAZITE!

Ne spreminjajte barve las za več kot dva (zaželjeno je le en odtenek) odtenka svetlejša ali temnejša od vaše barve, ker ne boste dosegli želenega rezultata. Za drastične spremembe (npr. iz temno rjave na blond barvo) je priporočljivo obiskati frizerski salon.

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Kako bo dišala pomlad 2023
Svet dišav

Kako bo dišala pomlad 2023

Pomlad je pred vrati, zato je skrajni čas, da se pomladne dišave prebudijo iz zimskega spanca. Čas je, da začnete dišati veselo in sveže kot cvetoče spomladanske rože! V nadaljevanju vam razkrivamo, katere dišave bomo nosili to pomlad.

Preberi več
Darila za materinski dan
Blog

Darila za materinski dan

Približuje se 25. marec - MATERINSKI DAN. Darila za mame morajo biti nekaj posebnega, saj jim bomo le tako pokazali, kako jih cenimo in jih imamo radi. Če še ne veste kako presenetiti svojo mamo, smo vam na Spletični pripravili odlične ideje za darilo.

Preberi več
Spletična.si

Prijava