🌷 Materinski dan se bliža

20 % popusta nad 75 € → Koda: MAMA20
10 % popusta nad 35 € → Koda: MAMA10

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Spoznajte HYGGE - koncept udobnega bivanja

06.03.23 159x prebrano

Se tudi vi sprašujete, kako je mogoče, da so Danci kljub ostremu in neusmiljenemu podnebju, dolgim ​​nočem in mrzlim dnevom še vedno najsrečnejši ljudje na svetu? Danci so se domislili edinstvenega koncepta dobrega življenja – hygge. Zagotovo ste že doživeli svoj hygge trenutek, pa se morda tega sploh niste zavedali. Spoznajte hygge koncept in spremenite svoj vsakdan – na bolje!

DeliteDansko "hygge"

*Izgovarja se "hoo-gah". 

Izraz hygge nima striktnega slovenskega prevoda, lahko pa ga opišemo z besedami: občutek ugodja, sreče in dobrega počutja. Predstavlja življenje v udobnem, toplem in varnem okolju, obkroženo s stvarmi, ki nas osrečujejo. Pomeni uživati ​​življenje, najti srečo v majhnih stvareh​​ in uživati ​​v času zase tudi ob napornih dneh. 

Hygge pomeni vzeti si čas od naglice vsakdanjega življenja, da ste lahko z ljudmi, ki so vam pomembni - ali tudi sami - da se sprostite in uživate v bolj mirnih užitkih življenja.


10 HYGGE NAČEL*:

1. Vzdušje,
2. prisotnost,
3. zadovoljstvo,
4. enakost,
5. hvaležnost,
6. harmonija,
7. užitek,
8. premirje,
9. skupnost ter
10. zatočišče.

*Po knjigi: "The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well"


KAKO VKLJUČITI HYGGE V VSAKDANJE ŽIVLJENJE?

Ste se kdaj na deževen dan zleknili pod odejo z dobro knjigo? Ste povabili prijatelje na domače piškote in kozarec kuhanega vina? Ste prižgali dišeče svečke in uživali v sproščujoči kopeli? Če je vaš odgovor DA, ste doživeli svoj hygge trenutek.

Doma se počutimo najbolj udobno in varno. Torej začnite svojo ''hygge pustolovščino'' kar tam. In kaj je najboljši način za začetek? Dovolj so že malenkosti! Prižgite dišeče sveče. Dale vam bodo občutek topline in udobja. Na kavč in posteljo položite tople volnene odeje in pregrinjala. Napolnite svoj dom s svojo najljubšo dišavo s pomočjo difuzorja. Povabite svoje prijatelje na domač obrok, sladico in skodelico dobre kave. Privoščite si trenutek miru v sproščujoči kopeli z vlažilno masko za obraz. Oblecite trenirko, sezite po najbližji odeji in vzemite knjigo, ki ste jo že dolgo časa želeli prebrati. Ali pa si prižgite film. Samo počnite tisto, zaradi česar se počutite dobro!


WOODWICK DIŠEČE SVEČE

... ki med gorenjem prasketajo kot drva v kaminu.


Če ste kdaj preživeli čas s prijatelji in odšli z občutkom, da ste še vedno v njihovem objemu, potem ste občutili bistvo hygge-ja.


ALI LAHKO HYGGE "DOŽIVIM" TUDI SAM/-A?

Ja, seveda! Uživanje v svojem najljubšem napitku, ob dobri knjigi in odeti z mehko odejo ali pa v topli kopeli, kot pobeg od vsakdanjika in počitek za vašo dušo ter telo. To sta le dva primera, kako lahko v hygge konceptu uživate tudi vi.


KOPALNA SOL

KOPALNA BOMBICA

PILING ZA TELO


Tudi vi sprejmite HYGGE kot način življenja in uživajte v vsakdanjih malenkostih!

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Kako bo dišala pomlad 2023
Svet dišav

Kako bo dišala pomlad 2023

Pomlad je pred vrati, zato je skrajni čas, da se pomladne dišave prebudijo iz zimskega spanca. Čas je, da začnete dišati veselo in sveže kot cvetoče spomladanske rože! V nadaljevanju vam razkrivamo, katere dišave bomo nosili to pomlad.

Preberi več
Darila za materinski dan
Blog

Darila za materinski dan

Približuje se 25. marec - MATERINSKI DAN. Darila za mame morajo biti nekaj posebnega, saj jim bomo le tako pokazali, kako jih cenimo in jih imamo radi. Če še ne veste kako presenetiti svojo mamo, smo vam na Spletični pripravili odlične ideje za darilo.

Preberi več
Spletična.si

Prijava