❤️ NAJVEČJI ljubezenski popust!
- 22 % popust nad 85 € ➜ Koda: SRCE22
- 12 % popust nad 45 € ➜ Koda: SRCE12

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

AMBASSADORS' corner

Spleticna.si x Nika Hauptman

27.05.22 550x prebrano

Delavnice ličenja za osebno rabo so čedalje bolj priljubljene, saj udeleženci prejmejo ogromno znanja, tehnik in trikov za vsakodnevno ličenje. Tudi punce na Spleticna.si smo se odločile, da je skrajni čas, da osvojimo znanje o pravilni negi kože in pravilnem ličenju za različne dogodke. K nam v pisarno je prišla umetnica ličenja Nika Hauptman in nam podala ogromno uporabnih informacij. Vas zanima več?

DeliteTEČAJ LIČENJA | 18. 5. 2022


Z umetnico ličenja Niko smo se dogovorile za skupinski tečaj ličenja, na katerem smo izvedele vse splošne informacije o pravilnih tehnikah ličenja, ki jih je pokazala tudi na našem modelu, hkrati pa se je Nika posvetila tudi vsaki posameznici in ji svetovala o specifikah za njen obraz.

Vsaka izmed nas je pridobila ogromno praktičnega znanja in samozavesti pri ustvarjanju novih make-up kreacij.

KDO JE NIKA HAUPTMAN?

Sem Nika, stara 24 let. Po poklicu sicer socialna pedagoginja, ampak sem že tekom študija vedela, da me bo pot peljala drugam. Z ličenjem se profesionalno ukvarjam približno 6 let, zanimanje do ličil in ličenja oz. vsega povezanega s kozmetiko pa sem začela kazati že veliiiko prej. Imam svoj lepotni studio, v katerem stranke razvajam z ličenjem, urejanjem nohtov (permanentno lakiranje) in negovanjem trepalnic (lash filler), zelo rada pa tudi predajam znanje glede ličenja, tako da sem zelo vesela, da se ženske vedno več odločajo tudi za tečaje ličenja. Zakaj rada ličim? Predvsem mi je všeč, da z ličili lahko poudarim naravno lepoto ter tako razveselim ženske. Najbolj me osrečuje tisti trenutek po ličenju, ko se prvič pogleda v ogledalo ter reče: “O wau, kako sem si všeč!” in jo vidim, da kar sije in se dobro počuti v svojo koži. Hkrati pa preko makeupa lahko izražam svojo kreativnost in si postavljam izzive, ker je čisto vsak obraz drugačen in mi je v užitek ustvarjati, ker ni nikoli monotono.


1. KORAK: PRIPRAVA KOŽE

Izjemno pomembno je, da kožo dobro očistimo in navlažimo, preden nanjo nanesemo ličila. Če koža ni čista in navlažena, ličila ne bodo ostala na svojem mestu čez cel dan, lahko se nam hitreje razmažejo, morda tudi ne bodo izgledala kot si želimo.

Zato pred uporabo vedno očistite kožo in nanesite vlažilno kremo (primerno svojemu tipu kože), najboljše je, da že vsebuje SPF faktor, v nasprotnem primeru pa nanesite še sončno kremo za obraz, saj je zaščita obraza pred soncem zelo pomembna.

2. KORAK: PODLAGA

Če imate mastno kožo, razširjene pore ali želite ustvariti videz gladke kože, lahko uporabite tekočo podlago za ličila. Podlaga bo zmatirala kožo in jo naredila svilnato gladko. Če imate nepravilnosti na koži, ne uporabite takšne, ki vsebuje bleščice, saj jih bodo te le še bolj poudarile.

3. KOREKTOR IN TEKOČI PUDER

Če imamo podočnjake, pred nanosom tekočega pudra nanesemo korektor v marelični barvi. Če imamo rdečico oziroma mozoljčke, pa nanje nanesemo korektor v zeleni barvi. Pazimo, da ga nenesemo res malo, saj ne želimo, da bi mozoljčki še bolj izstopali. Na to nanesemo še tekoči korektor v svetlejšem odtenku (vendar le za odtenek ali dva od naše naravne barve), da zakrijemo zeleno barvo.

Tekoči puder izberemo glede na tip in podton naše kože. 

Pri izbri popolnega odtenka, pudra ne nanašajte na roko, temveč na vrat in ličnico. Puder malce razmažite, da vidite, če se lepo ujema z vašim tonom kože. Preizkusite več različnih pudrov, da se boste lažje odločili.

Kakšen tip kože imate si lahko preberete TUKAJ. Temu prilagodite tudi izbiro pudra. Če imate suho kožo, izberite vlažilen puder, če je vaša koža bolj mastna, pa izberite takšnega, ki bo kožo zmatiral.

Podton delimo na hladne ( rožnati, rdeči in modri podtoni), tople (rumeni, breskovi in zlati podtoni podtoni) ter nevtralne. 

Če ne veste, kako prepoznati kakšen podton kože imate, poglejte žile na vašem zapestju. Če so žile bolj modre barve, imate hladen podton. Če pa so bolj zelene barve, imate topel podton.

Običajno so hladni podtoni označeni s črko C, v imenu pa imajo besede kot so "cool", "ivory", topli podtoni s črko W, v imenu imajo besede kot so "golden", "warm" in nevtralni s črko N, v imenu imajo besede "neutral", "natural", "classic".

Tekoči puder nanesite s čopičem, vlažno gobico ali s prsti. Kakor je vam najlažje. Nanesite ga v tankem sloju in ga plastite, če se vam zdi, da prekrivnost ni najboljša.

4. KOREKTOR IN PUDER V PRAHU

Pomemben korak pri ličenju obraza je tudi osvetlitev določenih delov obraza. Da bo naš videz zdravi in sijoč, moramo osvetliti predel pod očmi. To storimo s pomočjo tekočega korektorja, ki naj bo en ali največ dva odtenka svetlejši od tekočega pudra. Nanesemo ga pod očmi - ena pikica na zunanji del, ena na notranji in ena na sredino predela pod očmi. Razmažemo z gobico ali čopičem.

Vse skupaj fiksiramo s pomočjo pudra v prahu. Če je naša koža mastna in pretirano sijoča, zmatiramo tudi za območja.

5. BRONZER IN OSVETLJEVALEC

Bronzer uporabimo, da poudarimo določene predele na svojem obrazu. Nanos bronzerja je preprost. Uporabite večji čopič (fluffy) in bronzer nanesite na ličnice, ob robu lasišča na čelu ter ob čeljusti. Predstavljajte si, da s čopičem rišete številko 3. Začnite na ličnici, nadaljujte na čelo in nato do čeljusti. S tem boste ustvarili globino in definirali obraz.

Da poudarimo obrazne poteze, nam bo pomagal tudi osvetljevalec. Vzemite takšnega, ki ni preveč bele, hladne barve, temveč ima bolj tople, nevtralne odtenke. Že same bleščice bodo poudarile vaše poteze. 

Osvetljevalec nanesemo nad lično kostjo, nad obrvmi, na konico nosu ter nad ustnico. 

6. SENČILA ZA OČI IN ČRTALO

Senčila izberite glede na podton vaše kože. Toplim podtonom pristajajo tople barve senčil (rjavi, bronz, zlati odtenki), hladnim pa hladne barve senčil (hladne roza, sive, vijolične, modre barve). 

Senčila lahko izberete tudi na podlagi barve vaših oči. Rjavim odtenkom pristajajo prav vse barve, modrim očem bodo pristajale zemeljske barve senčil, zelenim pa še posebej pristajajo vijolični odtenki.

Kako nanesti senčilo?
1. Najprej s krožnimi gibi nanesemo nevtralen, svetlejši odtenek po celotni veki.
2. Izberemo temnejši odtenek senčil in ga nanesemo v zunanjem kotičku veke v obliki črke V - ob trepalnicah in na robu veke. Pazimo, da senčilo nanašamo s tapkanjem in da ga ne nanesemo preveč. Vse skupaj dobro zabrišemo, da ni ostrih linij.
3. V notranjem kotičku veke nanesemo svetlečo, svetlo senčko, ki bo naše oko odprla in osvetlila. Vse skupaj nanesemo proti sredini veke in dobro zabrišemo.

Za zarisovanje črte ob trepalnicah lahko uporabimo temno senčilo, ki ga nanesemo s tankim čopičem ali črtalom za oči. Pazimo, da naredimo res tanko črto, ki jo ob koncu veke privihamo navzgor.

Senčilo nanesemo tudi ob spodnji liniji trepalnic in vse skupaj zabrišemo.

7. MASKARA IN UMETNE TREPALNICE

Ko smo z videzom oči zadovoljni, lahko na trepalnice nanesemo le en sloj maskare in umetne trepalnice. Če pa niste vešči v nanosu umetnih trepalnic ali so vaše trepalnice že tako dovolj goste in dolge, lahko nanesete dva sloja maskare in vaš videz trepalnic je zaključen.

Za nanos umetnih trepalnic pa upoštevajte spodnje nasvete.

1. Trepalnice položite k očesu in preverite ali je njihova dolžina primerna za vaše oko, po potrebi z majhnimi škarjicami skrajšajte dolžino trepalnic od zunaj.
2. Lepilo nanesite na umetne trepalnice.
3. Umetne trepalnice nanesite s pinceto čim bližje korenu trepalnic. Najprej pritisnite na sredini, nato na zunanjo stran in na koncu na notranji kot. Držite trepalnice, da se lepilo pravilno posuši.
4. V primeru, da trepalnic niste nanesli h korenu, lahko vmesne prostore zapolnete s črtalom za oči.
5. Nanesite en sloj maskare, da svoje trepalnice povežete z umetnimi.

P.S. Večkrat, ko boste nanesli umetne trepalnice, lažje bo. ;)

8. OBRVI

Obrvi zarišite s tankim svinčnikom za obrvi (v barvi vaših obrvi seveda). Začnite na repu obrvi in se pomikajte proti sredini. Pazite, da boste risali res tanke črte, ki bodo posnemale videz vaših obrvi. Videz naj bo naraven in ne preveč temen.

Uporabite lahko tudi senčilo ali gel za obrvi.

9. USTNICE

S svičnikom obrobite ustnice. Črto lahko zarišete malce čez linijo vaših ustnic (pazite, da ne bo vse skupaj izgledalo preveč umetno). Če želite lahko s svinčnikom obarvate celotne ustnice ali pa le malce zabrišete linijo proti notranjosti ustnic.

Nato uporabite šminko za ustnice. Lahko uporabite tekočo šminko ali v stiku, mat ali svetlečo. Če ne veste, katero uporabiti, preverite naše nasvete TUKAJ.

10. FIKSATOR

Če želite, da bo vaš make-up videz obstojen čez cel dan, uporabite še fiksator za ličila.

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...Valentinova darila za vsak žep
Blog

Valentinova darila za vsak žep

Kaj podariti osebi, ki vam pomeni ves svet, osebi, ki vam pričara nasmeh na obraz tudi v najtežjih dneh, osebi, s katero je vsak dan ljubezenska pesem s srečnim koncem? Predstavljamo vam ideje za valentinova darila za čisto vsak žep. Verjamemo, da boste med našimi idejami našli tisto popolno darilo za svojo najdražjo osebo.

Preberi več
Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi
Lepotni nasveti

Valentinovo: Izkažite ljubezen tudi sebi

Valentinovo je dan, ko praznujemo ljubezen v vseh oblikah! Dan zaljubljenih je lahko rezerviran za romantične sprehode in večere ter obdarovanje boljših polovic. Lahko pa ste trenutno v situaciji, ko nimate partnerja ali pa bolje od partnerja veste, kaj potrebujete in si želite. Privoščite si torej nekaj lepega za Valentinovo! Podarite si darilo, mi pa vam ga bomo v nadaljevanju pomagali izbrati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava